2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Földi-Kovács Andrea és Farkas Emese kapták az idei Táncsics-díjat

A Hír Televízió műsorvezetője, Földi-Kovács Andrea és az Echo TV programigazgatója, Farkas Emese kapta idén a Táncsics Mihály-díjat. Március 15-e alkalmából összesen 17 kategóriában díjazták a kiemelkedő színvonalon teljesítő közéleti szereplőket, művészeket és orvosokat.

  • Földi-Kovács Andrea és Farkas Emese kapták az idei Táncsics-díjat

Az emberi erőforrások minisztere a díjátadón azt mondta: a március 15-e alkalmából kitüntetettek életművükkel, alkotásaikkal a magyar nemzet kultúrkincseit gazdagították. Kásler Miklós kiemelte: a magyar kultúra rendkívül gazdag, és sokszínűsége miatt olyan értékeket hozott létre, ami máshol nem található meg.

„Szeretne a művész megnyilvánulni, szeretne az emberiségnek értékeket adni és az emberek közötti megértést lehetővé tenni. Nem csak az egyénnek, nem csak a művésznek van lelke, hanem a nemzeteknek is van lelke” – köszöntötte a díjazottakat Kásler Miklós.

Táncsics Mihály-díjjal tüntették ki az Echo TV programigazgatóját. Farkas Emese azt mondta: szerinte a szakmai háttér munkája miatt kapta az elismerést.

„Minket, akik általában a kamerának a másik oldalán állunk kevésbé ismernek a nézők, de minden televíziós produkció mögött, nagyon komoly szakmai csapat dolgozik és én azt gondolom, hogy ez mindannyiunk közös elismerése” – így Farkas Emese.

A Hír Televízió műsorvezetője, Földi-Kovács Andrea szintén Táncsics Mihály díjat kapott. Azt mondta: a munkája naponta motivációt jelent számára.

„Fontos, hogy tiszta motivációink legyenek és hogy azért üljünk oda a kamerák elé, ne csak azért, hogy tetszelegjünk a reflektorfényben, hanem, hogy legyen mondanivalónk az emberek felé, legyen fontos gondolataink, amiket közlünk és legyen olyan gondolatvilágunk, amelyen keresztül megszűrve a hírek világát érthetővé, befogadhatóvá tesszük a nézők számára” – mondta el Magyarország élőben című műsorunk háziasszonya, Földi-Kovács Andrea.

Összesen 17 kategóriában, mintegy 130-an vehettek át kitüntetést az emberi erőforrások miniszterétől. Többek között fotó, tánc és zeneművészek, valamint képzőművészek és színművészek kaptak díjat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!