2019. augusztus 23.,
péntek, Bence napja

Fodor Gábor szerint a radikálisok nem a kereszténységet támadják

Hír TV

2018. november 13., kedd 14:43

A liberális életformával van bajuk, nem pedig a kereszténységet támadják a radikális migránsok – erről beszélt Fodor Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Liberálisok elnöke szerint, ennek ellenére, a migránsok nem az illiberális, hanem a nyugati, liberális országokat célozzák meg új lakhelyül.

Megerősítette korábbi nyilatkozatát Fodor Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, ami szerint a menekültek nem az illiberális, hanem a nyugati, liberális országokat célozzák meg új lakhelyül.

A Liberálisok elnöke arról is beszélt, hogy az illegális migrációval kapcsolatban nem muszlim–keresztény szembenállásról beszélhetünk, hanem a migránsok a liberális demokráciával állnak szembe.

A műsorvezető felhívta a politikus figyelmét, hogy ellentmondást vél felfedezni a két állítás között, Fodor Gábor azonban ezt cáfolja. Szerinte a magyar kormány helytelen retorikát használ, amikor a kereszténység védőbástyájaként aposztrofálja magát. Úgy véli: a radikális szélsőségeseknek nem a kereszténységgel van bajuk, hanem a liberális életformával. „Azt a nyugatot támadják, ahol szabadságjogok vannak, ahol női egyenjogúság van, ahol az emberek szabadon dönthetnek.”

Ennek ellentmond, hogy többször is keresztény szimbólumok ellen történt támadás. Fodor Gábor szerint azonban az ilyen támadások elenyészőek – példaként az egyiptomi kopt keresztények elleni merényleteket hozta fel. Az ellenzéki politikus szerint inkább az az általános, hogy magát a nyugati életformát támadják – mint ahogy azt Párizsban, Nizzában és Caen-ban is tették – az pedig a liberális értékrendre alapul.

Tekintse meg a teljes interjút: