2022. 12. 08. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Fodor Gábor szerint a radikálisok nem a kereszténységet támadják

A liberális életformával van bajuk, nem pedig a kereszténységet támadják a radikális migránsok – erről beszélt Fodor Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A Liberálisok elnöke szerint, ennek ellenére, a migránsok nem az illiberális, hanem a nyugati, liberális országokat célozzák meg új lakhelyül.

  • Fodor Gábor szerint a radikálisok nem a kereszténységet támadják

Megerősítette korábbi nyilatkozatát Fodor Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, ami szerint a menekültek nem az illiberális, hanem a nyugati, liberális országokat célozzák meg új lakhelyül.

A Liberálisok elnöke arról is beszélt, hogy az illegális migrációval kapcsolatban nem muszlim–keresztény szembenállásról beszélhetünk, hanem a migránsok a liberális demokráciával állnak szembe.

A műsorvezető felhívta a politikus figyelmét, hogy ellentmondást vél felfedezni a két állítás között, Fodor Gábor azonban ezt cáfolja. Szerinte a magyar kormány helytelen retorikát használ, amikor a kereszténység védőbástyájaként aposztrofálja magát. Úgy véli: a radikális szélsőségeseknek nem a kereszténységgel van bajuk, hanem a liberális életformával. „Azt a nyugatot támadják, ahol szabadságjogok vannak, ahol női egyenjogúság van, ahol az emberek szabadon dönthetnek.”

Ennek ellentmond, hogy többször is keresztény szimbólumok ellen történt támadás. Fodor Gábor szerint azonban az ilyen támadások elenyészőek – példaként az egyiptomi kopt keresztények elleni merényleteket hozta fel. Az ellenzéki politikus szerint inkább az az általános, hogy magát a nyugati életformát támadják – mint ahogy azt Párizsban, Nizzában és Caen-ban is tették – az pedig a liberális értékrendre alapul.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!