2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Fideszes győzelem Mohácson!

A Magyar Nemzet információi szerint Pávkovics Gábor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje jelentős előnnyel megnyerte a mohácsi időközi önkormányzati választást.

  • Fideszes győzelem Mohácson!

A baloldal hiába állt be Csorbai Ferenc mögé, kiderült, hogy az összefogás nem csodaszer. Csorbai egy évig vezette a várost, amit most visszavett a Fidesz.

A mohácsi időközi önkormányzati választást egész nap óriási érdeklődés kísérte, fél órával az urnazárás előtt a szavazók 53,36 százaléka adta le voksát.

Ez jócskán meghaladta a tavaly őszi választási részvételt, akkor 18 óra 30 percig a szavazópolgárok 38,11 százaléka voksolt.

Sőt, a választási részvétel lényegesen magasabb a 2019-es önkormányzati választás országos átlagánál is, ami egy éve 18 óra 30 perckor 47,2 százalék volt.

Magyar Nemzet

 

 

Szavazategyenlőség miatt újabb időközi választást kell tartani a Vas megyei Kemeneskápolnán

Szavazategyenlőség alakult ki a Vas megyei Kemeneskápolnán vasárnap tartott időközi polgármester-választáson két független jelölt között, ezért új választást kell kiírni - tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Balás Endre elmondta: a 107 szavazásra jogosult közül 96-an adták le voksukat, valamennyi leadott szavazat érvényes volt.

Hozzáfűzte: a polgármesteri tisztségért a települést eddig vezető, Csekéné Hóbor Kornélia Ilona, valamint Marton Anna Janka indult, és egyenlő számú (48-48) szavazatot kaptak.

A jegyző közlése szerint a két képviselői helyre négyen jelöltették magukat, a négy jelölt közül hárman szintén 48 szavazatot kaptak, ezért az azonos szavazatot kapott jelöltek közül sorsolással döntöttek.

Ennek eredményeként Rosta Sándor és Antók Zoltán lett a - majdani polgármesterrel együtt - három tagú képviselő-testület tagja.

Kemeneskápolnán azért kellett időközi polgármester- és önkormányzatiképviselő-választást tartani, mert a korábbi testület tagjai nem tudtak együtt dolgozni és a feloszlás mellett döntöttek.

A jegyző tájékoztatása szerint 120 napon belül kell a polgármester-választást megismételni.

MTI

 

Gál József lett Kengyel polgármestere

Gál József (független) nyerte a vasárnap tartott időközi polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kengyelen - közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Bartók László elmondta, hogy a négy független jelölt közül Gál József 640, Nagy Szilárd 493, Kovács Miklós 331, Buzás Róbert 21 szavazatot kapott. Hozzátette: a választói névjegyzékben 2843-an szerepeltek, közülük 1488-an voksoltak, 3 választó érvénytelenül.

Kengyelen a helyi képviselő-testület tavaly novemberben méltatlanság miatt megszüntette Nagy Szilárd polgármester megbízatását. Nagy Szilárd a döntés ellen fellebbezett, de kérelmét idén januárban a szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította. A települést azóta Németh Lajos alpolgármester irányította.

Az időközi választást eredetileg áprilisban tartották volna, de a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvény rendelkezései miatt az elmaradt.

MTI

 

Tánczos László nyerte az időközi polgármester-választást Beregdarócon

Három független jelölt közül Tánczos Lászlót választották Beregdaróc polgármesterévé a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település jegyzője az MTI-vel.

Gál Szilvia tájékoztatása szerint a 777 névjegyzékben szereplő beregdaróciból 436-an adták le voksukat. A 435 érvényes szavazatból a község eddigi alpolgármestere, Tánczos László 249-et kapott, Juhász Zoltánra 153, Veress Oszkárra 33 szavazat érkezett.

A szavazást azért kellett megtartani a magyar-ukrán határ melletti községben, mert a települést korábban vezető Pálinkás György (független) február 21-én lemondott posztjáról.

MTI

 

 

Kapcsolódó anyagok:

Időközi polgármester-választás Mohácson

Szekó József munkáját szeretné folytatni Mohács kormánypárti polgármester-jelöltje

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

Megemlékezést tartottak Szekó József tiszteletére Mohácson

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!