2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Fidesz: Választási csalást készített elő a baloldal Győrben

Hír TV

2020. január 15., szerda 19:01

Néhány ezer forintért vettek rá hátrányos helyzetű embereket Győrben, hogy lejárassák a Fideszt - ezt állítja a nagyobbik kormánypárt helyi al-elnöke, a nemrég nyilvánosságra került videóról. Az Ördög ügyvédje blogon közzétett felvételen többen arról beszélnek, hogy munkáltatójuk megmondta nekik: a Fideszre kell szavazni az önkormányzati választáson. Helyi fideszesek szerint az ügy kísértetiesen hasonlít a 2013-as bajai lejárató videóhoz.

A hvg.hu 2013-ban hozott nyilvánosságra bizonyítékként egy videót arról, hogy a Fidesz szavazatokat vásárolt a bajai időközi önkormányzati választáson. A felvételen 200 ezer forintot és tűzifát ígértek a romáknak, ha Kovács Csabára, a fideszes jelöltre adják le a voksukat. Az MSZP választási csalásról beszélt, a videóról azonban a rendőrség megállapította, hogy hamis, a szálak pedig a szocialistákhoz vezettek. A rendőrség kihallgatta Kőrös Gusztáv solti cigány kisebbségi képviselőt, aki Gyurcsány Ferenc pártjának a tagja volt a botrány kirobbanásáig. A férfi azt mondta, a film megrendelője az MSZP sporttagozatának alelnöke volt.

Szerdán pedig megjelent egy új videó a Borkai ügyet kirobbantó Ördög Ügyvédje blogon. A felvételeken azt állítják kitakart arcú hátrányos helyzetű emberek, hogy busszal vitték őket szavazni. Munkáltatójuk, egy Viktória nevű nő pedig azt is megmondta nekik, hogy a Fidesz jelöltjére kell voksolniuk.

A Fidesz győri elnöke már szombaton figyelmeztetett: fenyegetéssel és megtévesztéssel választási csalást készít elő az ellenzék a városban. Fekete Dávid szerint mostanra sejtésük beigazolódott.

A győri Fidesz a videó miatt feljelentést tesz,mert szerintük bűncselekmény követtek el azok akik le akarják járatni a kormánypártok jelöltjét.

Hír TV