2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Fidesz: Választási csalást készített elő a baloldal Győrben

Néhány ezer forintért vettek rá hátrányos helyzetű embereket Győrben, hogy lejárassák a Fideszt - ezt állítja a nagyobbik kormánypárt helyi al-elnöke, a nemrég nyilvánosságra került videóról. Az Ördög ügyvédje blogon közzétett felvételen többen arról beszélnek, hogy munkáltatójuk megmondta nekik: a Fideszre kell szavazni az önkormányzati választáson. Helyi fideszesek szerint az ügy kísértetiesen hasonlít a 2013-as bajai lejárató videóhoz.

  • Fidesz: Választási csalást készített elő a baloldal Győrben

A hvg.hu 2013-ban hozott nyilvánosságra bizonyítékként egy videót arról, hogy a Fidesz szavazatokat vásárolt a bajai időközi önkormányzati választáson. A felvételen 200 ezer forintot és tűzifát ígértek a romáknak, ha Kovács Csabára, a fideszes jelöltre adják le a voksukat. Az MSZP választási csalásról beszélt, a videóról azonban a rendőrség megállapította, hogy hamis, a szálak pedig a szocialistákhoz vezettek. A rendőrség kihallgatta Kőrös Gusztáv solti cigány kisebbségi képviselőt, aki Gyurcsány Ferenc pártjának a tagja volt a botrány kirobbanásáig. A férfi azt mondta, a film megrendelője az MSZP sporttagozatának alelnöke volt.

Szerdán pedig megjelent egy új videó a Borkai ügyet kirobbantó Ördög Ügyvédje blogon. A felvételeken azt állítják kitakart arcú hátrányos helyzetű emberek, hogy busszal vitték őket szavazni. Munkáltatójuk, egy Viktória nevű nő pedig azt is megmondta nekik, hogy a Fidesz jelöltjére kell voksolniuk.

A Fidesz győri elnöke már szombaton figyelmeztetett: fenyegetéssel és megtévesztéssel választási csalást készít elő az ellenzék a városban. Fekete Dávid szerint mostanra sejtésük beigazolódott.

A győri Fidesz a videó miatt feljelentést tesz,mert szerintük bűncselekmény követtek el azok akik le akarják járatni a kormánypártok jelöltjét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!