2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Fidesz: Távozzon a közéletből Mirkóczki Ádám!

A közéletből való távozásra szólította fel a Fidesz egri elnöke jobbikos Mirkóczki Ádám egri polgármester-jelöltet, mert vitatta az auschwitzi haláltábor áldozatainak számát.

  • Fidesz: Távozzon a közéletből Mirkóczki Ádám!

Martonné Adler Ildikó vasárnapi egri sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte az ellenzéki Egységben a Városért Egyesület színeiben induló jelölt most kiszivárgott üzenetváltását. Szerinte a 21. században nem elfogadható, ha valaki a holokauszton viccelődik, az áldozatok számát, családtagjaik szenvedését vitatja. Felháborító, hogy a jobbikosok egyenesen a holokauszt támogatására biztatják egymást e-mailjeikben.

A kormánypárti politikus azt mondta: Eger zsidó közösségei nagyon sok kiváló mesterembert, tudóst, művészt és orvost adtak a városnak, amely tisztelettel és szeretettel ápolja az emléküket. Soha egyetlen hivatalban lévő polgármester sem engedett meg magának holokauszttagadó kijelentéseket - hangoztatta.

Martonné Adler Ildikó felszólította a baloldal jelöltjeit, hogy azonnal határolódjanak el Mirkóczki Ádámtól, aki országgyűlési képviselő is, továbbá határolódjanak el azoktól a jobbikosoktól, akik az auschwitzi áldozatokon viccelődtek, illetve aki a fővárosi Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékművet leköpte.

A Fidesz egri elnöke szerint Mirkóczki Ádám Egerbe importálja a Jobbik antiszemitizmusát, a köpönyegforgató és álszent politikát, aminek a város közéletében nincsen helye. "Nem kérünk a báránybőrbe bújtatott zsidóellenesekből, a holokauszttagadókból" - mondta.

Martonné Adler Ildikó arra kérte az egri, jó érzésű polgárokat, hogy jövő vasárnap ne szavazzanak az Egységben a Városért jelöltjeire és ne szavazzanak Mirkóczki Ádámra.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!