2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Fidesz: Jávor Benedek méltatlan Budapest képviseletére

MTI

2020. február 6., csütörtök 10:08

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője méltatlannak tartja Jávor Benedeket arra, hogy a budapestieket és a magyar fővárost képviselje Brüsszelben, mert "elfogadhatatlan, közönséges bejegyzést" engedett meg magának Novák Katalin, a külügyekért felelős Fidesz-alelnök római látogatásával kapcsolatban.

Az EU-s budapesti iroda élére kinevezett politikus feltehetően a volt olasz kormányfő szexpartijaira akart utalni. Erről már Jávor Benedek párttársa beszélt. Tordai Bence híradónk kérdésére azt mondta, semmi kivetnivalót nem lát a korábbi EP-képviselő megnyilatkozásában.

A politikus tweet-je után Novák Katalin közösségi oldalán tett közzé egy nyílt levelet, amelyet a Jávort nemrég kinevező Karácsony Gergelynek címzett. Szerinte a főpolgármesternek, el kellene határolódnia párttársa és személyes kinevezettje mocskolódásától. Novák Katalin hangsúlyozta: Ha már a főpolgármester Niedermüller Péter kirekesztő kirohanását megvédte, reméli még egyszer nem követi el ezt a hibát.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint Jávor Benedeknek és Karácsony Gergelynek is bocsánatot kellene kérnie az alpári üzenet miatt. 

Láng Zsolt csütörtökön, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "az ízléstelen, nőket, édesanyákat sértő írás rávilágít, hogy a bukott párbeszédes politikus nem Budapestért dolgozik az Európai Unióban, hanem gyűlölködik."

Közölte:

arra kérik Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vegye komolyabban saját ígéreteit, a budapestiek képviseletét, és hívja vissza a tisztségről Jávor Benedeket.

Jávor Benedek - aki Karácsony Gergely megbízásából január 1-je óta képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben - Novák Katalin keddi római, Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőnél tett látogatásának apropóján azt írta angol nyelvű Twitter-üzenetében, imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin "nehogy véletlenül egy bungabunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett".

MTI/Hír TV