2020. augusztus 13.,
csütörtök, Ipoly napja

Fidesz: Gyurcsány akarata érvényesül Miskolcon

Hír TV

2019. szeptember 11., szerda 15:02

Továbbra is a függetlenségét hirdeti Veres Pál, annak ellenére, hogy az általa leadott kompenzációs listán nem szerepel. Az ellenzéki összefogás közös polgármesterjelöltje az első helyet Debreczeni Józsefnek, a DK politikusának engedte át, aki azt mondja, nem jelent semmit, hogy ő vezeti a listát. A Fidesz szerint viszont ebből világosan kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc akarata fog érvényesülni Miskolcon.

Hétfőn vált nyilvánossá az a kompenzációs lista, amelyet Veres Pál, Miskolc ellenzéki támogatásával induló polgármesterjelöltje adott le a helyi választási bizottsághoz. Ezen 24 név található, de szokatlan módon nem az övé áll az első helyen, sőt nem is szerepel rajta. A listát az a Debreczeni József vezeti, aki a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja. Veres ezt azzal magyarázta hogy amikor elindult a városvezetői posztért vívott küzdelemben még nem tudta, hogy az ellenzéki pártok felsorakoznak majd mögötte.

A DK-s listavezető Veres támogatását azzal magyarázza, hogy az ellenzéki pártok nem akartak külön jelöltet állítani. Debreczeni József szerint az pedig nem jelent semmit, hogy az ő neve szerepel az első helyen.

A Fidesz miskolci frakcióvezetője szerint Veres Pál hiába hirdeti függetlenségét, a listából kiderül, hogy a polgármesterjelölt Gyurcsány Ferenc bábja.

Hír TV