2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Fidesz: A teljes baloldal falaz Czeglédynek

2021. március 7., vasárnap 15:10

A teljes baloldal falaz Czeglédy Csabának - így reagált a Hír TV-nek a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója. Hollik István szerint, ha Gyurcsány Ferencnek érdekében áll és azt gondolja, hogy így meg tudja szerezni a hatalmat, akkor elindítják országgyűlési képviselőjelöltként is Czeglédyt.

Gyurcsány szövetségesét 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással vádolják. Ügyének tárgyalása kedden és szerdán folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken.

Múlt kedden kezdődött Gyurcsány Ferenc ügyvédjének tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken. A vád szerint Czeglédy Csaba és 22 társa egy bűnszervezetet épített fel, amelyben iskolaszövetkezetek hálózatán keresztül nem fizettek be adót és járulékokat, majd a hálózat csúcsán mégis visszaigényeltek áfát. Ezzel 6,3 milliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek. Gyurcsány Ferenc ezek után, 2012-ben az MSZP homályos pénzügyeiről tett említést egy fórumon.

A szocialisták későbbi elnöke, Mesterházy Attila viszont tagadta az Informátornak, hogy bármilyen kétes eredetű pénz érkezett volna párthoz.

A korábbi elszámoltatási kormánybiztos Magyarország élőben című műsorunkban viszont épp az ellenkezőjét állította, mint Mesterházy.

Czeglédy Csabát a 2000-es évek elején egyszer már elítélte a bíróság adócsalásért. Mostani ügye miatt pedig már előzetes letartóztatásban is volt. 2019-ben Gyurcsányék indították az EP választáson is, így mentelmi jog illette meg. Most szintén Gyurcsányék indítják az ellenzéki előválasztáson, annak ellenére, hogy - saját szabályuk szerint - a jelöltnek feddhetetlennek kell lennie. Csakhogy ezen a szabályon máris módosítottak Czeglédy miatt. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint a teljes baloldal falaz Gyurcsány ügyvédjének és szövetségesének.

Czeglédy Csaba ügyének tárgyalása kedden és szerdán folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken.

HírTV