2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Belföld

Fidelitas: Tóbiás és Varju csaltak, és lenyúlták a közpénzt

A jogtalanul felvett állami juttatások visszafizetésére szólította fel a szocialista Tóbiás Józsefet és a Demokratikus Koalíció pártigazgatóját, Varju Lászlót a Fidelitas.

Balogh Gergely alelnök emlékeztetett: az MSZP új elnöke összesen 50 millió forint költségtérítést és választókerületi pótlékot vett fel nyíregyházi lakcíme után, holott 2003 óta Érden lakik. Varju László pedig 1 400 000 forintnyi végkielégítést kapott az Országgyűléstől, mert megszűnt képviselői mandátuma, de két hónap munkanélküliség után ismét bekerült a parlamentbe, az EP-be távozó Molnár Csaba helyett. A Fidelitas azt szeretné, ha még augusztusban rendeznék az ügyet. Vagy úgy, hogy visszafizetik, vagy felajánlják jótékonysági célra. „Úgy gondoljuk, hogy mind a két ügy teljes mértékben felháborító. Hiába próbálják a megújulást itt a budapesti cécóval is álcázni, úgy gondoljuk, hogy mind a ketten csaltak, és igenis lenyúlták a közpénzt” – mondta Balogh Gergely országos alalenök.

A szocialisták közleményben reagáltak a Fidelitas állításaira. Azt írták: a párt új elnöke jogszerűen vette fel a képviselői költségtérítését, amelyet közfeladatai ellátására fordított. Az MSZP szerint Tóbiás József minden hivatalos kiadását a képviselői költségtérítéséből fedezte, így külön párttámogatásra már nem is tartott igényt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!