2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:25

Belföld

Feszültségek várhatók a holokauszt emléknapon Olaszországban + videó

A belügyminisztérium tilalma ellenére is utcára vonulnak az Izrael ellenes tüntetők a holokauszt emléknapján Olaszországban. Aggodalommal és félelemmel tölti el a zsidó közösséget, hogy még a "deportálások áldozatai iránt" sincs tisztelet. Részletek Jánosi Dalmától, Rómából.

  • Feszültségek várhatók a holokauszt emléknapon Olaszországban + videó

Feszült a hangulat a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján Itáliában. Összecsapások várhatók a mai napon, egyre erőszakosabb formát öltenek a palesztinpárti tüntetések.

Számos palesztin szervezet jelentette megmozdulási szándékát a holokauszt emléknapára. A zsidó közösség vezetői azzal a kéréssel fordultak Matteo Piantedosi olasz belügyminiszterhez, hogy a deportálások áldozatai iránti tiszteletből és közbiztonsági okokból egy másik napon engedélyezze a tüntetéseket. A tárcavezető tegnap délután bejelentette a mára tervezett megmozdulásokat csak a holnapi, vagy azt követő napokon engedélyezi. A palesztin közösség óriási felháborodással fogadta a döntést, de voltak, akik elfogadták. A palesztin diákszervezetek azonban közölték a tilalom ellenére is utcára vonulnak.

Felháborította a közösséget az is, hogy a zsidók még ilyen módon is hatással tudnak lenni a hivatalos szervekre. Azzal vádolják a kormányt, hogy Izrael szolgálójává vált. A belügyminiszternek azt üzenték, az elnyomás nem állítja meg őket, joguk van a szabad véleménynyilvánításhoz.

Sajtóninformációk szerint a mai napon Rómába, Milánóba, Genovában, Nápolyban vonulnak utcára a palesztin diákszervezetek.

A megmozdulások valójában már tegnap elkezdődtek. A Hatalmat a Népnek elnevezésű mozgalom aktivistái péntek délután a külügyminisztérium római székháza előtt tüntettek és egy izraeli zászlót gyaláztak meg. Az egyik résztvevő öt liter állati eredetű vérrel érkezett a megmozdulásra.

Giorgia Meloni aggodalmát fejezte ki a szaporodó Izrael ellenes tüntetések és az antiszemita megnyilvánulások miatt. A közel-keleti konfliktus kirobbanása óta minden szombaton ezrek vonultak utcára, hogy Palesztina szabadságát követeljék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!