2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Felvonulással nyitották meg a kétnapos programot Egerszegen + videó

Elkezdődött az Egerszeg Fesztivál. Koncertekkel, színes kulturális és gasztronómiai különlegességekkel várják a Zalaegerszegre látogatókat a hétvégén.

  • Felvonulással nyitották meg a kétnapos programot Egerszegen + videó

Minden korosztálynak igyekeznek a kedvében járni az Egerszeg Fesztivál szervezői. Zalaegerszeg belvárosában több helyszínen komoly- és könnyűzenei koncertekkel, játékos gyermekeknek szóló előadásokkal, kézműves programokkal, bor és gasztroudvarral készülnek. A fesztiváligazgató szerint a rendezvény mára a Dunántúl egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát.

Tompa Gábor fesztiváligazgató, Egerszeg Fesztivál: „61 kiállítónk van, hideg, meleg konyha, nagyon sokféle borász, sok kézművesünk van, gyerekprogramok vannak, mindenféle van, ami szem-szájnak ingere. Ez egy olyan társasjáték – úgy szoktuk mondani – ami nullától százhúsz éves korig tart egy ilyen fesztivál. Bízunk benne, hogy nagyon nagy sikere lesz ismét.”

A városvezetés szerint fontos, hogy minőségi kikapcsolódást kínáljanak a helyiek és turisták számára egyaránt. Balaicz Zoltán emlékeztetett: csaknem 90 éve volt először ehhez hasonló.

Balaicz Zoltán polgármester, Zalaegerszeg: „Zalaegerszegen 1935-ben szervezték meg először Czobor Mátyás polgármester úr kezdeményezésére a Göcseji Hetek című rendezvénysorozatot, ami az Egerszeg Fesztivál elődjének is tekinthető. Ez egy olyan színes esemény, amikor itt vannak a város vendégei, megérkeznek hozzánk a turisták, és Zalaegerszeg a saját polgárai számára is megszervez egy olyan eseményt, ami végre egy kicsit a nyár felé, kicsit a vidámság felé, egy kicsit a szabadság felé megnyitják az utat. ”

Az érdeklődők 3 színpadon mintegy 1000 fellépőt hallgathatnak és nézhetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Jóváhagyta Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi önkormányzati vezérigazgatók 2023. évi prémiumainak utalását – jelentette be maga a baloldali polgármester közösségi oldalán a Mandiner beszámolója szerint. Mint kiderült, a mintegy 200 millió forint kifizetéséről született döntés.
Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!