2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Féltékenységből késelte halálra feleségét

Nem tett vallomást a bíróságon az ebesi asszonygyilkos. A férfi féltékenységből késelte halálra feleségét. Nem emberöléssel, hanem erős felindulásban elkövetett emberöléssel vádolták meg, ami enyhébb bűncselekménynek számít.

Csendes és nyugodt környéken áll a vádlott háza a Debrecenhez közeli Ebesen. A féltékeny férfi 2012. október 6-án váratlanul hazament. Feleségét egy másik férfival találta az ágyban. A házaspár veszekedni kezdett, amit a 3 és az egy 1 éves kisfiuk is végighallgatott. Az asszony fehérneműben menekült ki a házból, férje egy 13 centiméteres csontozókéssel vette üldözőbe.

A vádirat szerint az áldozat védekezett, de nem tudta megfékezni férjét. „A vádlott az utcára menekülő nőt üldözőbe vette, és a lakástól 45 méterre fellökte, majd szemből és hátulról többször megszúrta a kezeit védekezésül maga elé emelő, a bántalmazás közben földre esett sértettet, aki a késszúrások következtében az életét vesztette” – ismertette Gál József ügyész.

A férj a gyilkosság után feladta magát a rendőrségen. A tárgyalóteremben nem tett vallomást, a bíró a nyomozati vallomásait olvasta fel, amelyekből kiderült, hogy a feleség nem próbált mellébeszélni, amikor a vádlott rajtakapta. „Ezután valami olyat akartam kérdezni, hogy mit jelent ez, mi történik itt, mire Éva azt felelte, hogy ez az, aminek látszik, ezt lehet, hogy gúnyosan mondta, de erre és az ezt követő eseményekre már nem emlékszem” – olvasta föl Nagy Antal tanácsvezető bíró.

A férfit nem emberöléssel, hanem a jóval enyhébb bűncselekménynek számító erős felindulásban elkövetett emberöléssel vádolják. Legfeljebb nyolc évet kaphat, ha bűnösnek találják, míg az emberölésért 15 év, súlyosabb esetekben pedig életfogytiglan is kiszabható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!