2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Feltárt a Panaszkönyv – fizet a cég + Videó

Nyolc károsultnak összesen 34 millió forintot fizetett ki az Otthon Centrum (OC), miután a Hír TV Panaszkönyv című műsora kiderítette a cég zalaegerszegi partnerének ingatlancsalásait. Az ügyben nyomozás is indult csalás miatt.

Márciusban kereste meg a Panaszkönyv szerkesztőségét Hoták Péter. A fiatal zalaegerszegi apa családi házra szerette volna cserélni másfél szobás lakásukat. Az Otthon Centrum zalaegerszegi partnerének, a Zala Ingatlan Központ Kft.-nek adott letéti pénzt. A férfi elmondása szerint azt tanácsolták neki, hogy minél több pénzt hagyjanak ott, mert az segíti a célba érést.

Hárommillió forintot, az összes megtakarításukat befektették a csere reményében, azonban az ügymenet 2011 novemberében megakadt, a Hoták család pénze pedig elúszott. Ez idő tájt szüntette meg az Otthon Centrum üzleti viszonyát a Zala Ingatlan Központ Kft.-vel etikátlan üzletpolitikára hivatkozva. A rendőrség az ingatlanirodát vezető páros női tagját gyanúsítja. Az irodavezetőt a műsor otthonában kereste fel, de nem akart a nyilatkozni.

Az első Otthon Centrummal foglakozó műsor után jelentkezett a Hír TV-nél Némethné Fitos Viktória. A fiatal hölgy másfél éve özvegy, két gyermekével egy kisebb lakásba szeretett volna költözni. A teljes vételárat, 10 millió forintot fizette ki, de a pénz eltűnt, új lakást nem kaptak, ezért egy önkormányzati bérlakásban kénytelenek meghúzni magukat.

Beváltotta az ígéretét az Otthon Centrum

A második riport után az Otthon Centrum ügyvezető igazgatója a műsorban azt ígérte, a károsultakat kifizetik. Kühne Katalin ugyanakkor kiemelte: a cég annak ellenére kész anyagi áldozatot vállalni, hogy „minden jogi, kártérítési felelősség, kizárólag a Zala Ingatlan Kft.-t terheli”. Az Otthon Centrum beváltotta ígéretét, és nyolc károsultnak összesen 34 millió forintot fizetett ki.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!