2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Félszáz menekültet tartóztattak fel a Keletiben

Több mint 50 menekültet tartóztatott fel a rendőrség a Keleti pályaudvaron.

A koszovóiak és egy szír állampolgár feltehetően Németországba próbáltak utazni, de nem rendelkeztek érvényes úti okmánnyal. A rendőrök többségüket előállították és szabálysértési eljárást indítottak ellenük. Hétfőn a győri vasútállomáson is több száz határsértőt szállítottak le egy vonatról, mert nem rendelkeztek érvényes iratokkal.

Az illegális bevándorlás drasztikus emelkedéséről beszélt évértékelő beszédében az országos rendőrfőkapitány. Papp Károly szerint bár a leggyakoribb bűnesetek statisztikái javultak, 2014-ben 90 százalékkal több, főleg közel-keleti, afrikai és szíriai menekült próbált meg az országba jutni a zöldhatáron. „Tavaly augusztustól drasztikusan megnőtt a zöldhatáron kiskorú gyermekekkel érkező koszovói családok száma, amelynek következtében a kiskorú gyermekek száma év végére 7928 fő volt. A visszafogadási egyezmény alapján 3823 fő kitoloncolását foganatosítottuk. A migrációs nyomás kezelése érdekében a Készenléti Rendőrség és több megyei rendőr-főkapitányság állományából járőrök, valamint idegenrendészeti ügyintézők kerültek vezénylésre a Csongrád és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra” – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!