2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Félszáz embert bocsáthat el az MSZP

Kirúghatják az MSZP-frakció mellett dolgozók egy részét a párt nehéz anyagi helyzete miatt. A bizalmi emberek a parlamenti képviselők mellett folytathatnák.

Elbocsátásokra készülnek a szocialisták a vasárnapi önkormányzati választások után – írja a Magyar Nemzet. A párt jelentős adósságállománnyal küszködik, és a gyenge országgyűlési választási eredmény miatt állami támogatásuk is jelentősen megcsappant, ezért elküldhetik a párt alkalmazásában álló mintegy 100 dolgozó felét. A lap szerint az elbocsátottak a jövőben a parlamenti képviselők mellett folytatják majd a munkát, mert abban az esetben már az Országgyűlés Hivatala állja fizetésüket.

A lap szerint továbbra is napirenden van a Jókai utcai pártszékház elhagyása, de az még nem dőlt el, hogy kiadják vagy értékesítik. A szocialista párt alelnöke nem akart reagálni a lap értesülésére.


Lukács Zoltán MSZP-alelnök nyilatkozott.

– A szocialista párt a mai ülésen ilyen kérdéssel nem foglakozott.
– Egyébként igaz a hír? Meg tudja erősíteni?
– Nem foglalkoztunk ma ezzel a kérdéssel, amikor foglalkozunk vele, akkor tájékoztatjuk önöket.
– Mikor fognak vele foglalkozni? Mert vasárnap lesz a szavazás, a lap szerint utána lesznek leépítések, tehát az már…
– Még szerencse, hogy nem a lap irányítja a Magyra Szocialista Pártot. Amikor a Magyar Szocialista Párt elnöke az elnökség elé ilyen típusú javaslatot hoz, akkor az elnökség ezt megtárgyalja. Rögtön utána mindenkit tájékoztatni fogunk erről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!