2022. 05. 24. Kedd Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Felmérés: Az ellenkezője történik, mint amiben a baloldalon reménykedtek

Orbán Viktor erősödik, bajban Márki-Zay Péter és a DK, reménykedhet a Kutya Párt: az előválasztási színjáték óta semmi nem jön össze a szivárványkoalíciónak. Januári közvélemény-kutatásunk.

 

Úgy tűnik, a választók nem értenek egyet a fizetős egészségügy ötletével vagy a rezsicsökkentés bírálatával. Márki-Zay Péter támogatottsága ugyanis hónapok óta egyre csökken, míg Orbán Viktoré most a legmagasabb, mióta az e-benchmark havi felmérést készít a Demokrata megbízásából.

Bár a baloldal minimálisan erősödött december óta, de csakúgy, mint az előző négy hónapban, a Fidesz–KDNP magabiztosan vezet az ellenzéki szivárványkoalíció előtt. Ha viszont a baloldal külön indulna a választáson, akkor továbbra is csak a Demokratikus Koalíció bejutása lenne biztos. 

A Gyurcsány-pártnál sem lehetnek azonban nyugodtak, hiszen támogatottságuk messze elmarad az őszitől. Ami pedig a legnagyobb változást jelenti a korábbiakhoz képest, hogy felmérésünkben a Kétfarkú Kutya Párt is elérte az ötszázalékos határt, vagyis jelen pillanatban nem tűnik elképzelhetetlennek, hogy a viccpárt is bejut az Országgyűlésbe.

A kutatásból az is kiderül, hogy továbbra sincs kormányváltó hangulat: a válaszadók között többségben vannak azok, akik szerint nem lenne jó az országnak, ha más párt vagy pártszövetség venné át a kormányzást.

RÉSZLETES ADATOK AZ ALÁBBI GALÉRIÁBAN 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bennmaradt az élvonalban a Hertha BSC

A Hertha BSC bennmaradt a német labdarúgó-élvonalban, mivel idegenben 2-0-ra legyőzte a Hamburg csapatát az osztályozó hétfő esti visszavágóján.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!