2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Fellebbezett a Mol-vezér védője

Fellebbezett Hernádi Zsolt kijelölt védője Horvátországban a letartóztatási indítvány ellen, mert szerinte a Mol-vezérnek nem kézbesítették hivatalosan a kihallgatásról szóló idézést.

Hernádi Zsolt kirendelt horvát védője fellebbezett a Mol elnök-vezérigazgató letartóztatási indítványa ellen – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy az ügyvéd arra hivatkozott beadványában, hogy a kényszerintézkedés elrendelése szabálytalan, mert a magyar hatóságok soha nem kézbesítették Hernádinak a szeptemberi gyanúsítotti kihallgatásról szóló idézést. A lap szerint a fellebbezést a bíróság csak akkor vizsgálja meg, ha Hernádit letartóztatják és átadják Horvátországnak.

A Mol vezérigazgatóját azzal gyanúsítják a horvát hatóságok, hogy 2009-ben két ciprusi cégen keresztül lefizette az akkori horvát kormányfőt, hogy a magyar olajvállalat megszerezhesse az INA irányítását. A Heti Válasz tegnap írt arról, hogy Hernádi két éve vallomást tett az ügyben, és annak jegyzőkönyvét el is küldték Zágrábba, ennek ellenére az aktákat a volt horvát kormányfő, Ivo Sanader ellen folyó perben a bíró nem engedte felhasználni. A Központi Nyomozó Főügyészség 2012-ben azt is kiderítette, hogy Ivo Sanader nem Hernáditól, hanem egy orosz üzletembertől kapott kenőpénzt.

Az idő nem nekik dolgozik

Új, tőkeerős nyugat-európai olajtársaságnak kellene megvásárolnia az INA többségi tulajdonrészét – ezt egy horvát közgazdász mondta a Hír Televíziónak adott interjúban. Damir Novotny szerint az orosz olajipari vállalatok is szemet vetettek az INA-ra, de ez olyan megoldás lenne, ami egyik félnek sem tenne jót. A közgazdász szerint sürgősen megoldást kell találnia a horvát kormánynak és a Mol-csoportnak a kialakult helyzetre, ugyanis az idő nem a két stratégiai partnernek dolgozik.

– A Rossznyeft és a Gazprom már itt vannak, megvetették itt a lábukat. Belekezdtek az üzletbe Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában, a Lukoil is itt van Horvátországban, benzinkutakat üzemeltetnek, nagyon sok pénzt fektettek be – modnta Novotny. – Lehetséges, hogy az oroszoknak is stratégiai érdekük beugrani a Mol helyére, de nem vagyok benne biztos, hogy ez jó lenne a két vállalatnak. Én inkább erősebb, több lehetőséggel rendelkező nyugat-európai vállalatot látnék, valamelyik nagyobb olajtársaságot. Előbb vagy utóbb a Mol és az INA a gazdaság súlya miatt egy erősebb, nagyobb partner után kell, hogy nézzen – vélekedik az elemző.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!