2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Felkészültek a télre

A téli időjárási körülmények kezelésében érintett szervezetek összefogását szorgalmazzák a Fővárosi Katasztrófavédelemnél. A testület nemcsak a szakszolgálatok, hanem a polgárok együttműködésére is számít.

  • Felkészültek a télre

Felkészültek a télre, „a téli átállásra, a téli kockázatok kezelésére és megelőzésére”, hangzott el a a Fővárosi Katasztrófavédelem elnöki koordinációs értekezletén.

„A fővárosi szervezetek felkészültek a téli időszakra. Bevezették a közszolgáltató, a közműszolgáltató cégek azokat a technológiai és szervezeti intézkedéseket, ami a téli üzemre való átálláshoz szükséges. A mentőszervezetek is készenlétbe helyezték kapacitásaikat. A szociális karitatív szervezetek mind készen állnak arra, hogy a hajléktalan ellátással kapcsolatos feladatokban helytálljanak” – ismertette Uzsák Katalin, a Budapest Főváros Kormányhivatal főigazgatója.

A hajléktalanellátó szervezetek is felkészültek. A férőhelyek száma meghaladja az igénybevevők számát. Komoly figyelmet fordítanak ezúttal is a fagyhalál megelőzésére is. Ebben fontos szerep hárul az önkéntes segítőkre is.

„A közreműködő szervezetek mellett természetesen fontos feladata van az állampolgároknak abban, hogy a téli rendkívüli helyzet vagy időjárási körülményeket kezeljük az ő együttműködésükkel és hatékony közreműködésükkel. Gondolok arra, hogy a fűtési rendszerek tekintetében a fűtőberendezések, a gázüzemű berendezések, az égéstermék elvezetők, a kémények rendszeres felülvizsgálata szükséges” – nyilatkozta Varga Ferenc, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A katasztrófavédelmi igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy ha valaki autóval kel útra, előtte mindenképpen tájékozódjon az útviszonyokról és megfelelően készítse fel autóját a körülményekre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!