2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Feljelentették Hadházyt és az ellenzéki pártelnököket az ügyészségen

Hír TV

2020. október 13., kedd 09:05

Feljelentést tett az ügyészségen korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának gyanúja miatt Tényi István. Közösségi oldalán azt írja, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a szerencsi választás éjszakáján a Facebookon vallotta be: tudomása volt a Bíró László összellenzéki képviselőjelölthöz köthető korrupciós bűncselekményről, és erről az ellenzéki pártelnököket is tájékoztatta. Tényi úgy fogalmazott: a Btk. szerint korrupciós bűncselekmény észlelésekor az ellenzéki politikusoknak a hatósághoz kellett volna fordulniuk. Egy, a Híradónknak nyilatkozó ügyvéd azt mondta: mivel a független országgyűlési képviselő nem tett eleget feljelentési kötelezettségének, bűncselekményt követhetett el.

Tagadják a baloldalon, hogy Hadházy szólt Bíró korrupciójáról

Visszautasítjuk Hadházy Ákos független képviselő kijelentéseit – közölte a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményben, amelyben azt írták, fontosnak tartják, hogy „az amúgy is feszültséggel túlterhelt közéletet ne mérgezzék félinformációkból, tájékozatlanságból, tévedésből fakadó burkolt gyanúsítgatások, amelyek igazságtartalmát nincs módunk vizsgálni.”

Szerintük nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán. Az ellenzék azt állítja, maga Bíró László ajánlotta fel – Szabó Gábornak, a Jobbik kampányfőnökének teljes egyetértésével és támogatásával –, hogy Hadházy Ákos otthonában betekintést nyerhet minden olyan iratba és dokumentumba, amelybe óhajt, és kérdéseket is föltehet neki. Miután a húszperces, kampányhajrában beiktatott látogatás megtörtént, Hadházy Ákos megnyugodva távozott Bíró László otthonából.

Az ellenzéki pártok közleménye kifejti, hogy ami ezek után történt, arra nehéz magyarázatot találni, kiváltképpen azért, mert a pártvezetők közül senkit sem keresett meg Hadházy Ákos.

A közleményben hozzátették: ugyanakkor remélik, politikai közösséget tudnak vállalni a független képviselővel.

Hír TV - Magyar Nemzet

Kapcsolódó tartalom:

Elismerte Hadházy Ákos, hogy tudott Bíró László korrupciós ügyéről