2020. december 3.,
csütörtök, Ferenc, Olívia napja

Felbomlott az ellenzéki együttműködés Gyöngyösön

2019. augusztus 27., kedd 06:57

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és 10 önkormányzati képviselőjelöltje közben már le is adta az induláshoz szükséges ajánlásokat.

 

Elsőként adta le a Fidesz-KDNP által is támogatott polgármesterjelölt és a 10 önkormányzati képviselő aspiráns a szükséges ajánlások többszörösét. Klausmann Viktor polgármesterjelölt szerint Gyöngyösnek új lendületre és új, hiteles képviselőkre van szüksége.

Az ellenzéki pártok csaknem egy hete jelentették be, hogy megalakult a gyöngyösi ellenzéki összefogás. A képviselő-jelöltekben ugyan megegyeztek, de a polgármesterjelölt személyében nem tudtak.

Végül a Jobbik lépett először, ők a város jelenleg is regnáló Jobbikos alpolgármesterét indítják a városvezetői székért.

A város jelenleg független polgármestere könnyeivel küszködve jelentette be tavaly februárban, hogy három évtized után elhagyja az MSZP-t, ugyanis az akkori pártelnök Molnár Gyula vissza akarta hívni az országgyűlési képviselő jelöltségtől, mert a szocialisták a Liberális Fodor Gábort szerették volna indítani a Mátra aljai városban. Ennek ellenére most elfogadta korábbi pártja támogatását, sőt a DK és a nemrégiben alakult helyi Momentum is beállt mögé.

Az ellenzéki összefogás Gyöngyösön sem lesz teljes, mivel az LMP például egyetlen helyet sem kapott a képviselő-jelöltek között.

Így a helyi LMP-s jelölt Lukács Zoltán egy civil szervezet támogatásával - harmadik ellenzéki polgármester-jelöltként - elindul a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben Gyöngyösön. Lukács 2014-ben hatalmasat bukott az országgyűlési választásokon. Mindössze 2 és fél százalékot ért el.

Hír TV