2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Feketén alkalmaz diákokat a baloldali jelölt

2014. október 11., szombat 12:40, frissítve: szombat 13:39

Feketén alkalmaz fiatalokat kampányában Dombóvár baloldali polgármesterjelöltje. Szabó Loránd 18 éven aluli diákoknak fizet zsebbe ötezer forintot, hogy a vasárnapi választáson szavazásra buzdítsák a város lakóit. A korábban hűtlen kezelésért jogerősen elítélt politikus azt állítja, törvényesen alkalmazza a fiatalokat.

A Fidesz dombóvári szervezete az egyik helyi középiskola vezetőjétől szerzett tudomást a toborzásról. Az intézmény szerint a köznevelési törvény értelmében ilyen egyértelműen kampánymunkára nem lehet fiatalokat alkalmazni. A tanulók közül a televíziónknak nyilatkozó diákhoz hasonlóan többen 18 éven aluliak. „Szabó Loránd polgármester úr megkért arra, hogy menjek el neki vasárnap szórólapozni, meg becsöngetni a házakba, és azt kellett volna mondanom, hogy szavazzon a polgármester úrra, és ennyi volt az egész. Szavazzon a polgármester úrra, és ötezer forint fizetést ajánlott ezért” – mondta egy érintett diák.

Szabó Loránd azt elismerte, hogy diákokat fog alkalmazni a vasárnapi választáson, azt viszont tagadta, hogy a pénzt feketén kapják meg a fiatalok. „Teljesen normálisnak tartom azt, hogy egy kampányban fiatalok is dolgoznak. Ez nálunk is így van, megbízásos jogviszonyban vasárnap több mint ötvenen fognak dolgozni. Én elhiszem, hogy a fideszes ellenfeleim be vannak tojva. Én elhiszem, és azért fordulnak ilyen eszközökhöz, hazudni lehet, ez rájuk jellemző mondjuk” – mondta Szabó Loránd.

A Fidesz polgármesterjelöltje a helyi választási bizottságtól azt kérte, Szabó Lorándot és az őt jelölő Természetesen Dombóvár civil szervezetet tiltsák el a diákok alkalmazásától, mert ez a választás alapelveinek súlyos megsértése. „Ellenfelünknek gyakorlatilag semmi sem drága, és olyan diákokat – középiskolás diákokról van szó – próbálnak kampánypolitikai célokra felhasználni, akik ugye nem nagykorúak és szülői engedéllyel sem rendelkeznek, és azt gondolom, hogy ezt mind szülőként, mind pedig az ellenfeleként vissza kell, hogy utasítsuk” – mondta Vida Tamás.


Információink szerint Szabó Loránd a kampányban korábban is alkalmazott 18 éven aluli diákokat. A fiatalokkal semmilyen papírt nem íratott alá, a pénzt zsebből zsebbe adta.

Forrás: Hír TV