2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Feketén alkalmaz diákokat a baloldali jelölt

Feketén alkalmaz fiatalokat kampányában Dombóvár baloldali polgármesterjelöltje. Szabó Loránd 18 éven aluli diákoknak fizet zsebbe ötezer forintot, hogy a vasárnapi választáson szavazásra buzdítsák a város lakóit. A korábban hűtlen kezelésért jogerősen elítélt politikus azt állítja, törvényesen alkalmazza a fiatalokat.

A Fidesz dombóvári szervezete az egyik helyi középiskola vezetőjétől szerzett tudomást a toborzásról. Az intézmény szerint a köznevelési törvény értelmében ilyen egyértelműen kampánymunkára nem lehet fiatalokat alkalmazni. A tanulók közül a televíziónknak nyilatkozó diákhoz hasonlóan többen 18 éven aluliak. „Szabó Loránd polgármester úr megkért arra, hogy menjek el neki vasárnap szórólapozni, meg becsöngetni a házakba, és azt kellett volna mondanom, hogy szavazzon a polgármester úrra, és ennyi volt az egész. Szavazzon a polgármester úrra, és ötezer forint fizetést ajánlott ezért” – mondta egy érintett diák.

Szabó Loránd azt elismerte, hogy diákokat fog alkalmazni a vasárnapi választáson, azt viszont tagadta, hogy a pénzt feketén kapják meg a fiatalok. „Teljesen normálisnak tartom azt, hogy egy kampányban fiatalok is dolgoznak. Ez nálunk is így van, megbízásos jogviszonyban vasárnap több mint ötvenen fognak dolgozni. Én elhiszem, hogy a fideszes ellenfeleim be vannak tojva. Én elhiszem, és azért fordulnak ilyen eszközökhöz, hazudni lehet, ez rájuk jellemző mondjuk” – mondta Szabó Loránd.

A Fidesz polgármesterjelöltje a helyi választási bizottságtól azt kérte, Szabó Lorándot és az őt jelölő Természetesen Dombóvár civil szervezetet tiltsák el a diákok alkalmazásától, mert ez a választás alapelveinek súlyos megsértése. „Ellenfelünknek gyakorlatilag semmi sem drága, és olyan diákokat – középiskolás diákokról van szó – próbálnak kampánypolitikai célokra felhasználni, akik ugye nem nagykorúak és szülői engedéllyel sem rendelkeznek, és azt gondolom, hogy ezt mind szülőként, mind pedig az ellenfeleként vissza kell, hogy utasítsuk” – mondta Vida Tamás.


Információink szerint Szabó Loránd a kampányban korábban is alkalmazott 18 éven aluli diákokat. A fiatalokkal semmilyen papírt nem íratott alá, a pénzt zsebből zsebbe adta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!