2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Fegyház várhat a szélsőbalos támadókra + videók

A bíróság döntése nem jogerős, mert a tavaly februári budapesti embervadászatban résztvevő vádlottak védői fellebbeztek.

  • Fegyház várhat a szélsőbalos támadókra + videók

Elkezdődött a tavaly februári szélsőbaloldali támadások vádlottjainak pere. Az elsőrendű vádlottra az ügyészség 11, míg két társára három és fél év börtönt kért, ebből a másodrendű hármat meg is kapott – írja a Magyar Nemzet

A budapesti embervadászat szélsőbaloldali támadói mindannyian külföldiek, azért utaztak Budapestre, hogy szélsőjobboldalinak gondolt emberekre támadjanak.

Az Index helyszíni beszámolója szerint a vádirat rövid ismertetése után könnyítettek az olasz vádlott bilincsein, a nő akkor is mosolyogva fordult a hallgatósághoz. 

Nem követtem el ezeket a bűncselekményeket

– mondta Ilaria, majd a német férfi, a 30 éves Tobias Edelhoff, a hírhedt német antifa rohamosztag, a Hammerbande kiképzője beismerte a bűnösségét, de nem fogadta el a büntetésének a mértéket. A harmadrendű vádlott német nő, Anna Christina Mehwald sem fogadta el, vallomást sem akart tenni, majd hozzátette, hogy nem akar jelen lenni a következő tárgyaláson, és nem gondolja magát bűnösnek. A bíróság végül elutasította, hogy a vádlott távol maradjon a tárgyalástól.

A lap tájékoztatott róla,

a másodrendű vádlott esetében ítélet született, bűnösnek mondták ki bűnszervezetben való részvétel bűntettében, három év fegyházbüntetésre ítélték, valamint a határozatban öt évre ki is utasították Magyarország területéről. Feltételesen a büntetés letöltésének kétharmadakor szabadulhat. Az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős. A bíróság a másodrendű letartóztatást, valamint harmadrendű bűnügyi felügyeletét fenntartja a vádlottak esetében. Ez a döntés sem jogerős, mert a vádlottak védői fellebbeztek.

Az RTL Híradó megszólaltatta az elsőrendű vádlott édesapját, Roberto Salis elmondta, hogy aggódik a lányáért, a 11 évet nagyon soknak tartja, szerinte Olaszországban jóval enyhébb az ilyen ügyek megítélése. Ilaria Salis egyébként édesapja szerint antik nyelvekkel foglalkozik és 24 éves.

Azt is mondta: ő és a család is támogatja lánya antifasiszta küzdelmét.

Közben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közleményt adott ki, cáfolva a Hvg.hu online híroldal 2024. január 28-án megjelent cikkében, az elfogott szélsőbaloldali aktivisták fogvatartási körülményei kapcsán idézett állításokat.

 A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!