2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Farkas Örs: A magyar egészségügy jobban felkészült, mint sok más országé Európában

A magyar egészségügyi rendszer felkészült a koronavírus-járvány második hullámára, és az adatok szerint a kelet-európai országok egészségügye az uniós átlag felett teljesít - mondta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

  • Farkas Örs: A magyar egészségügy jobban felkészült, mint sok más országé Európában

Farkas Örs elmondta, a magyar egészségügy járványkezelési képessége is jobb, mint a nyugat-európai országoké. Hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügyi rendszer a járvány első hullámában szerzett tapasztalatok alapján felkészült a második hullámra, és most - bár a megbetegedések száma a többszöröse a tavaszi adatoknak -, kevesebben halnak bele a koronavírusba.

Hozzátette, mindenki, akinek arra szüksége van, megkapja a megfelelő ellátást a második hullámában, és ha kell - az igényeknek megfelelően - bővítik az egészségügyi kapacitásokat.

Arra a felvetésre, hogy az emberek már belefásultak a járványban, azt mondta, mára mindenki környezetében lehet olyan, aki fertőzött, ezért be kell tartani a távolságtartási, a maszkviselési és a higiéniai szabályokat.

Farkas Örs az M1 aktuális csatornán elmondta azt is, az ellenzéki pártok már az első hullám idején is támadták az egészségügyi rendszert és a kormány intézkedéseit, és ebben semmi változás nincsen, hiszen most is ezt teszik.

A műsorban szó esett arról a francia tanárról, akit egy csecsen terrorista ölt meg pénteken. Farkas Örs elmondta, a migráció és a terrorizmus növekedése között egyértelmű összefüggés van; csak Franciaországban 250 körül van a hasonló támadásokban meghaltak száma.

Hozzátette, 2015 óta folyik a vita az Európai Unióban a migrációról, és azóta sem a magyar kormány, sem pedig Brüsszel véleménye nem sokat változott: utóbbi továbbra is kötelező kvótákról beszél, ezt pedig Magyarország nem fogja elfogadni.

Az Európai Bizottság új migrációs javaslatáról Farkas Örs megjegyezte, ha valaki végig olvassa azt, akkor kitűnik, hogy ugyanúgy benne van - igaz más kifejezéssel - a kötelező kvóta és a migrációt szervező civil szervezetek támogatása.

"Tehát érdemi előrelépés nem történt, legfeljebb átnevezte azt az Európai Bizottság" - fűzte hozzá.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!