2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Falus Ferenc Bokros szórólapjait osztogatta

Bokros Lajos szórólapjainak osztogatásában vállalt szerepet a főpolgármester-jelölti kampány utolsó napjaiban Falus Ferenc. A baloldal visszalépett jelöltje szerdán délután az Örs vezér téri aluljáróban biztatta az embereket arra, hogy a MoMa jelöltjére szavazzanak.

Rigmusok, az aktivisták hátán pedig bajusz: Bokros Lajos belevetette magát az Örs vezér téri aluljáró forgalmába. És nem csak ő: megjelent Falus Ferenc is, aki éppen a MoMa elnökének javára lépett vissza a főpolgármester-jelöltségtől.

Riporter: – Ön milyen további politikai szerepet szán magának?
Falus Ferenc: – Ezen még elgondolkodom.
Riporter: – Szán egyáltalán?
Falus Ferenc: – Ez nem így működik, hogy valaki szán, hanem valakinek szánnak szerepet.

Egyelőre nem jutott neki más szerep, mint hogy osztogathatta Bokros szórólapjait. Amelyeken, most, hogy Falus már levonult a porondról, egyébként az áll, hogy: „Végre érdemes szavazni”.

Riporter: – Ezen a szórólapon az olvasható, hogy „Végre érdemes szavazni”. Ez azt jelenti, hogy ameddig ön volt a főpolgármester-jelölt, nem lett volna érdemes?
Falus Ferenc: – Szerintem akkor is érdemes volt. Mindenesetre a visszalépésemmel megindult a kampány, új lendületet kapott.

Bár azt mondja, nagyon fontos dolga van abban, hogy az országban változások következzenek be, Falus Ferenc nem vágyódik a politika világába.

Riporter: – Mennyire vonzó Ön számára a politikai élet?
Falus Ferenc: – A politikai élet egyáltalán nem vonzó. Én azt gondolom, hogy egy egészen más műfajt és minőséget képviselek.

Bokros Lajos politizálására nincs hatással, hogy az őt támogató baloldali kis pártok programja távol áll az általa vezetett pártétól. Nem neki kell alkalmazkodnia.

Riporter: – Programalapon az önt támogató pártok közül melyikkel ért leginkább egyet?
Bokros Lajos: – Fordítva válaszolnék a kérdésre: a minket támogató pártok mindegyike azt mondta, hogy 95 százalékban elfogadja a Modern Magyarország Mozgalom programját.

Azt azonban nem zárta ki, hogy a jövőben az MSZP, a DK és az Együtt politikai ellenfelei lesznek.

Riporter: – Nem is akarom firtatni, hogy egy esetleges baloldali uniópártban önök részt vennének-e, mert nem tisztázta, hogy jobboldaliak.
Bokros Lajos: – Nem. Így van. Köszönöm.
Riporter: – Ez akkor azt is jelenti, hogy az önt most támogató pártok önnek egyébként politikai ellenfelei lesznek?
Bokros Lajos: – Lehet olyan alkalom, hogy politikai ellenfelek leszünk, és lehet olyan alkalom, hogy szövetségesek leszünk.

Falus Ferenccel viszont immár nagy a barátság. „Közösen le lehet bennünket fényképezni Falus Ferenccel, köszönöm szépen”.

Bokros Lajos szerint a demokrácia helyreállítására van szükség Magyarországon, ha pedig főpolgármester lesz, akkor, azt mondja, a különböző politikai erők közötti konszenzusra fog törekedni a Fővárosi Közgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!