2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Falus egy hét alatt jutott el a lemondásig

Falus Ferenc egy hét alatt jutott el a lemondásig. A különböző közvélemény-kutatások – köztük az őt támogató pártok mérései is azt mutatták, hogy Bokrost Lajost sem tudná legyőzni, nemhogy Tarlós Istvánt.

Nem tette rokonszenvessé Falus Ferencet a vödrös videó. A volt tiszti főorvos augusztus végén csatlakozott az Amerikából származó őrülethez. Lánya öntötte nyakon a jeges vízzel, a jótékony célú mutatványt egy másik családtag mobiltelefonnal felvette, majd a videót feltöltötték az internetre – a választók örömére és a Falus Ferencet támogató baloldali pártok bánatára.

A volt tiszti főorvos népszerűségi indexe nem ugrott meg. A Nézőpont Intézet szeptember 19-én közzétett felmérése szerint Falus Ferencet még a törpepártot vezető Bokros Lajos is megelőzi a főpolgármester-jelöltek versengésében. Ugyanezt mutatták a baloldali pártok saját mérései is. A megszorítócsomagjáról és a bajuszáról elhíresült egykori pénzügyminiszter el is várta volna, hogy riválisa levonja a következtetést a közvélemény-kutatásokból. „Nekünk van programunk, és ha ő egyetért a programmal, akkor megint az a logikus, hogy ő lépjen vissza az én javamra” – nyilatkozta korábban Bokros.

Falus Ferenc nem értette a bokrosi logikát és kampányolt tovább. Tarlós István főbűneit kezdte felsorolni az őt jelölő Együtt–PM Szövetség ügyvezető alelnökével, Szigetvári Viktorral. „Én biztos hogy nem lépek vissza, és egészen biztos, hogy az én támogatásommal megszorongatjuk Tarlós Istvánt, és ez a szorongatás olyan szigorú és kemény lesz, hogy Tarlós Istvánnak távoznia kell ebből a szobából, itt fölöttünk” – nyilatkozta a baloldal főpolgármester-jelöltje. A volt tiszti főorvos múlt hétfőn nyilatkozott ilyen magabiztosan. Péntekre megérett benne a politikus, és elbizonytalanodott. A Hír TV Versus című műsorának adott interjúban már nem zárta ki a visszalépését. „Én egyáltalán nem zárok ki soha semmit, ezt is már politikusként tanultam meg, sose mondd azt, hogy nem” – mondta Falus.

Bokros Lajos, a baloldal új főpolgármester-jelöltje egyébként mindennek vallja magát, csak baloldalinak nem. „Én egy jobbközép, konzervatív, liberális, európai ihletettségű és nemzeti elkötelezettségű pártnak vagyok az elnöke, következésképpen mi egy más szeletet hasítunk ki a tortából” – jellemezte magát a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje. Bokros Lajosnak a választói tortán nemcsak a kormánypártokkal, hanem a zöldekkel és a liberálisokkal is meg kell osztoznia, mert az LMP, illetve Fodor Gábor pártja minden bizonnyal versenyben marad.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!