2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:00

Belföld

Ezért a csoportos leépítés a BKV-nál

Több mint 200 dolgozótól válik meg a BKV Zrt. A cég vezérigazgatója az elbocsátásokat azzal magyarázta, hogy a korábbi kiszervezések miatt a buszágazat immár kevesebb sofőrrel is működik. Az ígéretek szerint az utasok ebből semmit nem fognak érezni, mert nem jár majd kevesebb busz, csak alvállalkozóknak adták ki egy részük üzemeltetését.

A létszámleépítést a közlekedési vállalat vezetése azzal indokolta, hogy kevesebb buszuk van már csak forgalomban, mióta kiszervezték az agglomerációs járatok egy részét.

„Azért kell embereket elküldeni, mert a fővárosi közösségi közlekedést már nemcsak a BKV biztosítja, hanem más olyan magánvállalkozó is közlekedtet buszokat, amit a BKV teljesítményéből vesz át” – közölte Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója.

A VT-Transman tavaly novemberben nyert meg egy közbeszerzési pályázatot: 150 új busz forgalomba állítására. A cég egyébként több mint ötszáz járművezetőt foglalkoztat. Minden negyedik buszsofőr korábban a BKV alkalmazásában állt.


Módos Richárd évek óta dolgozik a magáncégnél. Ő a Volánbusztól jött át. „Itt mások a feltételek, mint ott voltak. Nem mindegy, hogy az ember milyen buszt vezet, mennyit kell dolgozni és mennyi pénzért, ugye, nem utolsósorban” – mondta a járművezető.

A BKV tervezett létszámleépítése ellen tiltakozik mindkét közlekedési szakszervezet. A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete tavasszal azért nem írta alá a BKV-val a bérmegállapodást, mert nem kaptak garanciát arra, hogy a vállalatnál nem lesz csoportos létszámleépítés.

„Egyelőre a BKV-nál 200 főről van szó, 50 fő szellemi állományú, 150 fő fizikai. A fizikaiban egyelőre csak sejteni lehet, hogy nagyobb részben járművezetőkről lesz szó. Illetve karbantartói létszámot is (érint), de azt minimálisan” – közölte Botos Péter, a szakszervezet elnökségi tagja.

A BKV-nál jelenleg több mint 11 ezren dolgoznak. A tervezett elbocsátásokról jövő kedden tárgyal majd a cég vezetése a szakszervezetekkel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!