2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Ezekben a budapesti kerületekben már nem kérnek Karácsonyból

Vitézy Dávid a 23-ból 13 kerületet megnyert, Karácsony pedig teljesen kiszorult a külső kerületekből.

  • Ezekben a budapesti kerületekben már nem kérnek Karácsonyból

Június kilencedikén tartották a főpolgármester-választást Budapesten, amely egy nagyon szoros csatát hozott magával. Olyannyira, hogy még most sem tudjuk pontosan, ki lehet a végleges befutó; péntekre tűzték ki ugyanis a szavazatok újraszámlálását, miután felmerült, hogy számtalan érvényes Vitézy Dávidra leadott voksot tekintettek érvénytelennek a szavazatok összesítésekor.

Az I. kerületben Vitézy Dávid magabiztosan nyert, a szavazatok 51,9%-át szerezte meg, míg a belváros másik szegletében, az V. kerületben is magabiztos győzelmet aratott; itt 52 – 44% arányban győzte le Karácsonyt.

A VIII. kerületben, Józsefvárosban is legyőzte Vitézy a párbeszédes ellenfelét, egy szoros küzdelemben, 48,6 – 46,5% arányban.

A X. kerületben is az LMP által támogatott jelölt nyert, a szavazatok 48,6%-át szerezte meg, közel 14 ezer szavazatot. 

A XII. kerületben is Vitézy szerezte a legtöbb voksot, itt a szavazatok 50,4%-át gyűjtötte be.

A XV. kerületben Vitézy Dávid 48,5%-ot szerezve nyerte meg a kerületet, a XVI. kerületet pedig majdnem 10%-os előnnyel húzta be. 

A XVII. kerületben 51 – 43% arányban győzte le Karácsonyt, a XVIII. kerületben pedig nagyon szorosan győzte le a a regnáló főpolgármestert.

A XX. kerületben Vitézy Dávid közel kétezerrel több szavazatot kapott, mint ellenfele, a XXI. kerületben pedig a különbség ezt a mennyiséget át is lépte. 

A XXII. és a XXIII. kerület szintén magabiztosan hozta  Vitézy Dávid. 

Forrás: Mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Agrometeorológia: a nyári kapás növényeknek nagy szükségük lenne csapadékra

Agrometeorológia: a nyári kapás növényeknek nagy szükségük lenne csapadékra

A nyári kapás növényeknek ebben az időszakban lenne szükségük a legtöbb csapadékra, de az elmúlt napok záporai csak kevés helyen enyhítették az egyre fokozódó csapadékhiányt és számottevő eső a következő nyolc-tíz napban sem várható; az aszályhelyzet további romlására lehet számítani - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Az Unió szerint nem okoz problémát Ukrajna kőolajszállítási korlátozása

Nem áll fent probléma sem Magyarország, sem Szlovákia esetében amiatt, hogy Ukrajna kőolajszállítási korlátozást vezetett be az orosz Lukoil cégre – jelentette ki Olof Gill, az Európai Bizottság illetékes szóvivője Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!