2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:40

Belföld

Ezekben a budapesti kerületekben már nem kérnek Karácsonyból

Vitézy Dávid a 23-ból 13 kerületet megnyert, Karácsony pedig teljesen kiszorult a külső kerületekből.

  • Ezekben a budapesti kerületekben már nem kérnek Karácsonyból

Június kilencedikén tartották a főpolgármester-választást Budapesten, amely egy nagyon szoros csatát hozott magával. Olyannyira, hogy még most sem tudjuk pontosan, ki lehet a végleges befutó; péntekre tűzték ki ugyanis a szavazatok újraszámlálását, miután felmerült, hogy számtalan érvényes Vitézy Dávidra leadott voksot tekintettek érvénytelennek a szavazatok összesítésekor.

Az I. kerületben Vitézy Dávid magabiztosan nyert, a szavazatok 51,9%-át szerezte meg, míg a belváros másik szegletében, az V. kerületben is magabiztos győzelmet aratott; itt 52 – 44% arányban győzte le Karácsonyt.

A VIII. kerületben, Józsefvárosban is legyőzte Vitézy a párbeszédes ellenfelét, egy szoros küzdelemben, 48,6 – 46,5% arányban.

A X. kerületben is az LMP által támogatott jelölt nyert, a szavazatok 48,6%-át szerezte meg, közel 14 ezer szavazatot. 

A XII. kerületben is Vitézy szerezte a legtöbb voksot, itt a szavazatok 50,4%-át gyűjtötte be.

A XV. kerületben Vitézy Dávid 48,5%-ot szerezve nyerte meg a kerületet, a XVI. kerületet pedig majdnem 10%-os előnnyel húzta be. 

A XVII. kerületben 51 – 43% arányban győzte le Karácsonyt, a XVIII. kerületben pedig nagyon szorosan győzte le a a regnáló főpolgármestert.

A XX. kerületben Vitézy Dávid közel kétezerrel több szavazatot kapott, mint ellenfele, a XXI. kerületben pedig a különbség ezt a mennyiséget át is lépte. 

A XXII. és a XXIII. kerület szintén magabiztosan hozta  Vitézy Dávid. 

Forrás: Mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!