2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Ez nemcsak hazánkban ritkaság, hanem egész Európában

Még egy hétig jelentkezhetnek szociális üdülésre azok, akik az Erzsébet-program keretében szeretnének kedvezményesen nyaralni. A tavaly indult programra idén is 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

Az Erzsébet-program anyagi hátterét az Erzsébet utalványok forgalmazásából származó bevétel biztosítja. Központi költségvetési forrást nem igényel. Idén a tavalyihoz hasonlóan 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

– Tavaly százezer ember üdült, nyaralt, táborozott ebben a programban. Ez nemcsak Magyarországon ritkaság, hogy ilyen sokaknak lehet segíteni. Ez egész Európában ritkaság, hiszen ilyen százezres nagyságrendben csak néhány ország nyaraltat, üdültet szociális alapon – jelentette ki Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője.


Családok számára egyhetes szociális üdülésre március 20-ig lehet jelentkezni. Jövedelemhatártól függően felnőtteknek 5000 forint, gyerekeknek ennek a fele a hozzájárulás. Ezt a formát nagycsaládosok, fogyatékkal élők, nyugdíjasok és közfoglalkoztatottak vehetik igénybe. Kizárólag gyerekek számára 42 féle tematikus nyaralásra lehet jelentkezni, ennek határideje április 8, az önerő összege 2000 forint. Az általános gyereküdülésre csak intézmények pályázhatnak.

– Az az ember, aki soha nem lazít, pihen és különösen az a gyerek, akinek egész életében nem volt még arra lehetősége, hogy akár egyetlen hetet nyaraljon, ők nem tudnak úgy teljesíteni, tanulni. Ahhoz, hogy valóban jól tudjuk az egész évet végigvinni, szükségünk van arra, hogy legyenek olyanfajta élményeink is, amit például egy ilyen nyaralás biztosít – tette hozzá az Erzsébet-program szóvivője.

Az üdülésekre az interneten lehet jelentkezni. Akinek erre nincs lehetősége, az ország több mint 1500 helyszínén személyesen keresheti fel az együttműködő szervezetek irodáit.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!