2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Ez egy szövetség az emberek és a kormány között

Akkor tud jól működni egy kormány, ha döntéseit az emberek véleményére alapítja és meghallgatja őket a döntések után is – hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.

  • Ez egy szövetség az emberek és a kormány között

Tuzson Bence a Nógrád Megyei Kormányhivatal balassagyarmati járási hivatala felújított épületének átadásán kiemelte: egy ilyen intézmény kapu is a kormány számára, mert egyrészt ezen keresztül az állam összes szolgáltatását igénybe lehet venni, másrészt információkat kap az állam, amelyek segítenek annak eldöntésében, hogy milyen irányban kell továbbmenni.

Ez egy szövetség a magyar emberek és a magyar kormány között – fogalmazott az államtitkár a 700 millió forintos állami támogatásból felújított épület átadásán.

A járási központot Balassagyarmat helyi védettség alatt álló, Kotsis Iván tervei alapján 1928-ban épült háromszintes, 3500 négyzetméteres épületében, az egykori csendőrpalotában alakították ki, amely később, megszűnéséig, a határőrség központja volt.

Tuzson Bence kiemelte, hogy a beruházás olyan épületben valósult meg, amelyet a XX. század Magyarországának egyik legjelentősebb építésze tervezett, Kotsis Iván munkája többek között a budapesti Regnum Marianum templom, vagy az Erkel Színház is.

Híd

Az államtitkár az ünnepségen Magyarország céljának nevezte, hogy a térségben húsz-harminc éven belül vezető szerepet töltsön be. Ehhez különös megbecsülésben kell részesíteni azokat a településeket is, akik ebben részt tudnak venni – fűzte hozzá.

Határvárosként, a híd szerepét betöltve, Balassagyarmat is ilyen település – hangoztatta.

Tuzson Bence szólt arról is, hogy miniszteri biztos dolgozik a közigazgatás, valamint az abban dolgozók helyzetének még jobbá tételén. Arra is kitért, hogy néhány ügyet – egyes engedélyeket, bejelentési kötelezettségeket – szeretnének kivezetni a közigazgatás rendszeréből.

Mérföldkő

Szabó Sándor kormánymegbízott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője jelentős mérföldkőnek nevezte a beruházást a megyei közigazgatás történetében. Ismertetése szerint a balassagyarmati járási hivatal a beruházás előtt kilenc különböző helyen működött a városban. Most hat osztály, 105 dolgozó kapott helyet a felújított épületben.

Mint mondta, a kivitelezés során hangsúlyt helyeztek az építészeti értékek védelmére. Megújították a tetőt, a padlásteret, a víz- és csatornahálózatot, új biztonsági és informatikai rendszert építettek ki, felvonó segíti az akadálymentes közlekedést, napelemes rendszerrel csökkentik a kiadásokat.

Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a város patinás épülete olyan funkciót kapott, ami az itt élők mindennapi életét fogja segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!