2024. 09. 28. Szombat Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

Extrahőségre extratippek azoknak, akik kevésbé bírják ezt a szélsőséges meleget

5+1 tippet ajánl a Metropol, mely lap hozzáteszi, hogy akkor kell megfogadni ezeket a tanácsokat, ha érezzük, hogy nem vagyunk jól az extrém melegtől.

  • Extrahőségre extratippek azoknak, akik kevésbé bírják ezt a szélsőséges meleget

Metropol cikkében mutat néhány olyan tippet, trükköt, amit érdemes megjegyezni és alkalmazni, amint egy kicsit is bizonytalannak érzi magát. Még azelőtt, hogy elájulna, még azelőtt, hogy megszédülne, annyira rosszul lenne, hogy mentőt kelljen hívni, alkalmazza az alábbi praktikákat:

1. Ha teheted, kerüld a napot és menj árnyékba, de még jobb, ha olyan hűvös épületbe mész be, melyben nemcsak nem érnek a Nap sugarai, de le is hűlhet a tested. Ilyenek a plázák, a mozik, a színházak és a hivatali épületek, ahol ha nem az ajtóban állsz meg, minden bizonnyal engedik, hogy hűsölj egy keveset.

2. Ülj le valahova, amíg összeszeded magad és elég erőt érzel magadban ahhoz, hogy tovább menj! Ha pedig már ülsz, például autóban, akkor mindenképp húzódj félre, amíg helyre nem jössz annyira, hogy mindenki számára biztonságosan közlekedhess a forgalomban.

3. Hűtsd le magad, képletesen és szó szerint is. A megfelelő folyadékpótlás a nyári kánikulában nem a szokásos mennyiséget jelenti, hanem azt, hogy nagyjából másfélszer annyit iszol, mint általában. Ez lehetőleg sima, esetleg ízesített víz legyen. A vízhajtó hatású folyadékokat, mint pl. egyes teák, a kávé és az alkoholok, jobb, ha elkerülöd egy-egy forró nyári napon.

4. A sok folyadék pótlása mellett a szervezetből kimosódott ásványi anyagokat, sókat is pótolnod kell, ezért nem árt, ha van nálad valami, amit gyorsan megeszel, mikor nem vagy annyira jól. Egy kis édes vagy sós keksz, egy kis cukorka vagy egy kockacukor is gyors segítség lehet.

5. Legyen nálad valamilyen kendő, amit a városi csapoknál, kutaknál bevizezhetsz, a tarkódra tehetsz vagy megtörölheted vele az arcod. Hidd el, jót fog tenni, ha miután a hideg vízbe mártottad, kifacsartad, a csuklódra teszed, hogy egy kicsit lehűtsd a felhevült tested.

+1. Tarts magadnál legyezőt, mely mondanunk sem kell, jól jön azokon a közlekedési eszközökön is, ahol esetleg elromlott vagy nem is volt légkondicionáló.

Ami pedig különösen fontos, hogy semmi esetre se hidd azt, hogy egyedül vagy ezzel. Az ilyen mértékű extrém hőségben, mely napokon át gyötri a szervezetet, nemcsak magadra, hanem másokra is érdemes odafigyelned. Aki pedig valamiért nem érzi jól magát, nyugodtan merjen segítséget kérni, hogy jobban legyen.

Forrás: Metropol

Fotó: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péter botrányai

Magyar Péter botrányai

Botrányt botrányra halmoz Magyar Péter, aki ellen a diszkóbotrányán kívül több más ügyben is eljárás indult.
Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Fertőzésveszély Óbudán, beterítette a szennyvíz a Római partot. A terület fertőtlenítése azonban elmaradt, ezért az Egyesület a Római Partért közleményt adott ki, melyben felszólították Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kezdjék meg a Római-part fertőtlenítését.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!