2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Évről évre többen részesítik előnyben az őstermelők fáit

Sokan vásárolják meg a karácsonyfának szánt fenyőket az utolsó pillanatokban. A tapasztalatok azt mutatják, egyre többen részesítik előnyben az őstermelőknél értékesített fákat. Magyarországon közel 3400 hektáron termesztik a karácsonyfának szánt fenyőket, melyek kétharmada a Nyugat-Dunántúlon található.

  • Évről évre többen részesítik előnyben az őstermelők fáit

Egymás mellett sorakoznak a luc-, nordmann- és ezüstfenyők az egyik bazitai árusítóhelyen. A friss vágásnak köszönhetően itt évről évre egyre több fát értékesítenek.

„Nálunk hagyományosan karácsony előtt pár nappal vágjuk ki a fákat, pont azért, hogy frissek maradjanak. Szeretik a vásárlók, már korábban, hetekkel, hónapokkal korábban kiválasztják, és ilyenkor az utolsó pillanatban vágjuk ki őket” – magyarázta a Hír TV-nek Lukács Jenő őstermelő.

Bár az időjárás nem volt kegyes a termelőkhöz, a vásárlók így is a – korábban vágottakhoz képest – jóval nagyobb élettartammal számolhatnak. Sokan éppen emiatt térnek vissza rendszeresen.

„Két éve hordjuk innen a fát, egyik ismerős ajánlotta, Facebookon látta, és akkor gondoltuk, mi is megnézzük, és tényleg gyönyörűek a fák. Van választék, meg friss, az a lényeg, hogy friss fa, idő előtt nem fogja hullajtani a tüskéjét, kibírja akár január közepéig is” – mondta az egyik vásárló.

Idén a lucért 3, az ezüstért 5, a nordmann fenyőért pedig 7 ezer forintot is elkértek az árusok méterenként. Ennek ellenére utóbbi idén is messze a legnépszerűbb fának bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!