2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Belföld

Évek óta zaklatta a cserkészfiúkat

Kiskorú fiúkat rontott meg egy veszprémi cserkész-parancsnok, a férfi az érsekség ifjúsági irodavezetőjeként dolgozott. Szexuális visszaéléseiről többen tudtak, de évekig falaztak neki. Végül az Országos Cserkész-szövetség rendőrségi bejelentés tett, a bűnüldöző hatóság pedig hivatalból elrendelte a nyomozást .

V. Gábor az 1415. számú IV. Károly Cserkészcsapat vezetője, a Veszprém Egyházmegyei Ifjúsági és Lelkipásztori Fórum alá tartozó ifjúsági iroda vezetője, a veszprémi közélet ismert figurája, a helyi Fidesz oszlopos tagja. A 41 éves, nőtlen férfi a Hír TV Célpont című műsorának nyilatkozó informátor szerint többször is molesztálta a rábízott gyereket: „A Regina Mundi plébánián is volt valami beosztása... És ott volt egy atya, aki látta is személyesen, hogy kijött egy kisfiú tőle, de ő már nem él.”


A Regina Mundi plébánián V. Gábor cserkészvezető volt. Gyerekmolesztálásért azonban itt még nem vonták felelősségre. A Célpont úgy tudja: a plébániáról egy lopási ügy miatt kellett távoznia. „Volt olyan ügy, ami felvetette azt a kérdést, hogy vajon jól kezelte-e csapat vagyonát, vagy egy pályázattal jól számolt-e el, azonban nem lett belőle ügy” – mondta Solymosi Balázs, a Magyar Cserkészszövetség országos elnökségi tagja.

A férfi idén májusban bukott le, miután egy cserkészfoglalkozás után ott tartott három fiút, köztük két kiskorút. Azt mondta nekik, férfivá avatási szertartást tartanak, ami abból állt, hogy pornófilmet nézetett velük, és közös önkielégítésre vette rá őket. A cserkészvezetőt ezután az egyik gyerek szülei fenyegették meg azzal, hogy vagy lemond minden tisztségéről vagy feljelentik. A férfi a szabad elvonulást választotta, így rendőrségi ügy ezután sem lett az esetből. Végül az anyuka egyik barátnője fordult a cserkészek országos vezetőségéhez, de ők sem tudták rávenni, hogy tegyen feljelentést. „A feljelentést a szülők nem szeretnék, mert nem akarják, hogy a gyerekeket meghurcolják, ezért egy bejelentéssel éltünk, és a rendőrséget tájékoztattuk arról, hogy van egy ügy, amelyet ki kell vizsgálni” – közölte Solymosi Balázs.

V. Gábor távozása után az érsekséghez tartozó ifjúsági irodán még a zárakat is lecserélték. „Abban az épületben, ahol a cserkészek találkozóhelye volt, ott a kulcsokat lecseréltük ezen események után, hogy V. Gábor ne tudjon oda felmenni véletlenül sem” – mondta Márfi Gyula veszprémi érsek.

V. Gábor egy veszprémi házban él édesanyjával. A férfit telefonon érte utol a Célpont stábja, de nyilatkozni nem akart.

– Nem szeretnék nyilatkozni. Nem tudom, hogy ki, hogy milyen ügyben...
– Pontosan tudja szerintem, hogy miért keresem, hogy a cserkészettől miért kellett eltávoznia.

A Célpont úgy tudja, a rendőrség nyomoz, az ügyet még idén átadhatják vádemelésre.


Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Luxusnyaralásra utazott Gyurcsány Ferenc és felesége

A Ripost értesülései szerint váratlanul Szardíniára utazott a Gyurcsány-házaspár. 2021. október 26.

Ingyenes lesz az influenza elleni oltás, novemberben tetőzhet a negyedik hullám

A koronavírus mellett hamarosan az influenza vírussal is meg kell küzdenie hazánknak. Az emberek többsége fontosnak érzi azt, hogy az influenza ellen is beoltassa magát. 2021. október 26.

Potápi: Kiszámíthatóság és folytonosság jellemezte a nemzetpolitikát

Kiszámíthatóság és folytonosság jellemezte a tavalyi és az idei nemzetpolitikát - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten. 2021. október 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!