2022. 05. 19. Csütörtök Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia

Következik:

Híradó 17:30

Belföld

Európa-szerte megdöbbentették a vezetőket a Washingtonban történtek

Európa-szerte megdöbbentették a vezetőket a Washingtonban történtek. Az Európai Bizottság elnöke kemény hangú üzenetet fogalmazott meg. Ursula von der Leyen közölte: a hatalom békés átadása pedig alapvető kellene, hogy legyen. A szlovák külügyminiszter azt mondta: ez az a pillanat, amikor a demokráciát és a jogállamiságot igenis tiszteletben kell tartani. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: Trump elnök hivatali ideje alatt minden idők legjobb politikai együttműködése jött létre az Egyesült Államok és Magyarország között. Szijjártó Péter reméli, hogy ez a kapcsolat a jövőben is megmarad.

 

Világszerte elítélték az amerikai törvényhozás szerdai ostromát. Több mint 200 éve nem volt példa hasonló erőszakra a Capitoliumban. Ugyanakkor időről-időre elfordul erőszakos eset az épületben, ahol az utóbbi évtizedekben többször robbantottak, lövöldöztek, és egyszer egy törvényhozó majdnem végzett egy másikkal.

Az orosz külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok belügye, ami Washingtonban történt, de az amerikai elektori rendszer archaikus, nem felel meg a modern demokratikus normáknak, lehetőséget nyújtva különböző szabálytalanságokra, az amerikai sajtó pedig a politikai küzdelem eszközévé vált.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elnökválasztás eredményének tiszteletben tartására szólított fel.

Georg Spöttle: A Capitoliumban eleve veszélyes lövést leadni

A magyar külgazdasági és külügyminiszter is elítélte az erőszakot és hangsúlyozta, hogy Donald Trump elnök hivatali ideje alatt minden idők legjobb politikai együttműködése jött létre az Egyesült Államok és Magyarország között, amit reményei szerint meg tudnak majd tartani.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az amerikai törvényhozásban történt erőszakos cselekmények kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a Capitoliumban eleve veszélyes lövést leadni, mert a márvány burkolaton gellert kaphat a lövedék, és tömegre lőni is nagyon veszélyes, mert több ember halálát is okozhatja egyetlen golyó.

A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: a fegyverhasználatot mellőzve más kényszerítő eszközt, például sokkolót, gumibotot is használhattak volna az amerikai hatóságok a Capitolium védelmében.

 

 

Kapcsolódó:

Négy halott a washingtoni zavargásokban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Orbán-Klaus találkozó: egy oldalon állunk

Orbán Viktor miniszterelnök udvariassági látogatás keretében a Karmelita kolostorban fogadta Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnököt, aki részt vesz a budapesti CPAC konferencián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!