2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Európa-szerte megdöbbentették a vezetőket a Washingtonban történtek

Európa-szerte megdöbbentették a vezetőket a Washingtonban történtek. Az Európai Bizottság elnöke kemény hangú üzenetet fogalmazott meg. Ursula von der Leyen közölte: a hatalom békés átadása pedig alapvető kellene, hogy legyen. A szlovák külügyminiszter azt mondta: ez az a pillanat, amikor a demokráciát és a jogállamiságot igenis tiszteletben kell tartani. A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: Trump elnök hivatali ideje alatt minden idők legjobb politikai együttműködése jött létre az Egyesült Államok és Magyarország között. Szijjártó Péter reméli, hogy ez a kapcsolat a jövőben is megmarad.

  • Európa-szerte megdöbbentették a vezetőket a Washingtonban történtek

 

Világszerte elítélték az amerikai törvényhozás szerdai ostromát. Több mint 200 éve nem volt példa hasonló erőszakra a Capitoliumban. Ugyanakkor időről-időre elfordul erőszakos eset az épületben, ahol az utóbbi évtizedekben többször robbantottak, lövöldöztek, és egyszer egy törvényhozó majdnem végzett egy másikkal.

Az orosz külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok belügye, ami Washingtonban történt, de az amerikai elektori rendszer archaikus, nem felel meg a modern demokratikus normáknak, lehetőséget nyújtva különböző szabálytalanságokra, az amerikai sajtó pedig a politikai küzdelem eszközévé vált.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára elnökválasztás eredményének tiszteletben tartására szólított fel.

Georg Spöttle: A Capitoliumban eleve veszélyes lövést leadni

A magyar külgazdasági és külügyminiszter is elítélte az erőszakot és hangsúlyozta, hogy Donald Trump elnök hivatali ideje alatt minden idők legjobb politikai együttműködése jött létre az Egyesült Államok és Magyarország között, amit reményei szerint meg tudnak majd tartani.

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az amerikai törvényhozásban történt erőszakos cselekmények kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a Capitoliumban eleve veszélyes lövést leadni, mert a márvány burkolaton gellert kaphat a lövedék, és tömegre lőni is nagyon veszélyes, mert több ember halálát is okozhatja egyetlen golyó.

A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: a fegyverhasználatot mellőzve más kényszerítő eszközt, például sokkolót, gumibotot is használhattak volna az amerikai hatóságok a Capitolium védelmében.

 

 

Kapcsolódó:

Négy halott a washingtoni zavargásokban

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Emelkedik január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden a Bács-Kiskun megyei Helvécián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!