2020. február 20.,
csütörtök, Aladár, Álmos napja

"Európa jövője a mi jövőnk" címmel rendezett fórumot az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség

Hír TV

2019. április 27., szombat 17:17

"Európa jövője a mi jövőnk" címmel rendezett fórumot az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség. Az eseményen Hollik István kormányszóvivő Magyarország eddig elért eredményeire hívta fel a figyelmet, valamint hangsúlyozta: olyan Európára van szükség, amely erős nemzetállamok egyenrangú együttműködésén alapul.

A brüsszeli bürokraták jobban féltik saját pozíciójukat, mint amennyire számít nekik Európa jövője - hangsúlyozta az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke a szervezet fórumán. Nacsa Lőrinc emlékeztetett: a jelenlegi uniós vezetés csökkentené a fiatal gazdák támogatását helyette a Soros-féle NGO-kat részesítené előnyben.

Tovább kell menni a magyar úton, és meg kell védeni az elmúlt időszakban elért eredményeket - emelte ki Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

 

A Hollik István kormányszóvivő emlékeztetett: az elmúlt 8 évben több mint 800 ezer új munkahely jött létre Magyarországon, az átlag bérek folyamatosan növekednek, a költségvetés stabil lábakon áll, a gazdaság teljesítménye pedig évek óta több mint duplája az uniós átlagnak.

Hollik István megjegyezte: ma a magyar közoktatásban szinte minden gyermek ingyen étkezik és kapja a tankönyvet, bővültek a diákhitel lehetőségei, a fiatalok költségek nélkül szerezhetik meg első nyelvvizsgájukat, valamint a kresz tanfolyam illetve vizsga is államilag által támogatottá vált. Emellett Európában GDP arányosan Magyarország fordítja a legtöbbet családtámogatásra.

Hír TV