2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Azok döntenek, akik részt vesznek az újraindításról szóló konzultációban

Vasárnap estére meglesz az egymilliomodik beoltott - jelentette ki Orbán Viktor. Május elejére pedig 4 és fél millió ember kaphatja meg az oltást - tette hozzá a miniszterelnök. Közben a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy Magyarország a második Európában az átoltottság tekintetében és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére kerül majd.

  • Azok döntenek, akik részt vesznek az újraindításról szóló konzultációban

Akik részt vesznek a konzultációban, azok döntik el az újraindításról szóló kérdéseket, de a döntések mindenkire vonatkozni fognak - jelentette ki a kormányfő a "Vakcinainfó extra" 4. részében. Orbán Viktor közösségi oldalán válaszolt az újraindításról szóló konzultációval kapcsolatban felmerülő kérdésekre. A miniszterelnök hangsúlyozta, szükséges a konzultáció folytatása, mert számos kérdést közösen kell eldönteni.

Nehéz lesz, de senkit sem hagyunk az út szélén - jelentette ki Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. A kormányfő ismertette a kormány intézkedéseit, amelyekkel a március 8-án életbe lépő kéthetes korlátozások miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalkozókon és munkavállalókon segít.

Kaposváron szombat reggel kezdték az egészségügyi dolgozók oltását.

Somogy megyében most az a 450 fő kapta meg a Pfizer-vakcinát, akiknek korábban azért nem lehetett beadni az oltást, mert fertőzöttek voltak.

A kaposvári speciális mentőszolgálat munkatársai már várták, hogy sorra kerüljenek.

Jól halad az oltási program Baranya megyében is. Már öt városban és hat helyszínen kaphatnak vakcinát a regisztráltak.

A hétvégén is tervezetten és nagy számban oltják azokat, akik regisztráltak a vakcianinfo.gov.hu oldalon.

Szlávik János kiemelte: Ha az oltóanyagok megfelelő tempóban érkeznek Magyarországra, akkor néhány hónapon belül a lakosság átoltottsági szintje elérheti a 25 százalékot.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte: Magyarország az átoltottság tekintetében már a második Európában, és a magyar ütemtervvel az ország az európai lista élére kerül majd.

Kovács Zoltán szerint az oltási terv végrehajtása a kulcsa annak, hogy a lehető leggyorsabban visszatérjen a normális élet.

Orbán Viktor elmondta, jelenleg két folyamat határozza meg az életet. Egyrészt újult erővel támad a vírus harmadik hulláma, másrészt viszont tömegesen kapják a koronavírus elleni védőoltást a regisztráltak.

A kormányfő arra kéri a lakosokat, hogy regisztráljanak és kérjék az oltást, hogy a beoltottak száma gyorsabban növekedhessen, mint a fertőzötteké.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán ma közzétette harmadik Vakcinainfó Extra videóját, melyen az elkövetkező két hetet érintő intézkedésekkel kapcsolatban mondott el néhány újabb fontos információt:

Vakcinainfó Extra - 1. rész

Vakcinainfó Extra - 2. rész

Vakcinainfó Extra - 3. rész

Vakcinainfó Extra - 4. rész

 

 

HírTV, Facebook

Kapcsolódó anyagok:

Koronavírus: 981 401 beoltott, 6201 új fertőzött, 108 elhunyt beteg

Orbán Viktor: Május elejére több mint 4 millió embert oltanak be

Kovács Zoltán: Vasárnapra átlépheti az 1 millió főt a beoltottak száma

Kocsis Máté: A politikai vitákat később lerendezzük, most az emberélet az első!

Gulyás: Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani Magyarországon

Müller Cecília: A kéthetes zárással megszakítható a fertőzési lánc

Brüsszel most már támogatja az orosz és kínai vakcina beszerzést

Amerikából szerez be AstraZeneca vakcinát az Európai Bizottság

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!