2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Erre a rendszerváltás óta nem volt példa hazánkban

Két bíró ellen emelt vádat a szegedi ügyészség. N. Norbertet, a Szegedi Törvényszék bíráját üzletszerűen, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel, közokirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel vádolják. K. Gábor, a szegedi városi bíróság bírája ellen közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség eredetileg egy ügyvéd ellen indított hivatali vesztegetés miatt nyomozást, amikor az ügyben felmerült a helyi törvényszék bírójának a neve is. A vád szerint N. Norbert egy több száz millió forintos adócsalási ügyben letartóztatott gyanúsítottnak felajánlotta a segítségét, s azt mondta: néhány millióért el tudja intézni, hogy szabadlábra kerüljön. Az ügyészség szerint a bíró alaposan gyanúsítható azzal, hogy máskor is fogadott el kenőpénzeket.

„A vád szerint előzetes letartóztatások megszüntetésért, illetve enyhébb másodfokú eljárásban meghozott büntetések meghozataláért, valamint egy esetben másodfokú eljárásban az ítélet hatályon kívüli helyezése miatt fogadott el pénzt” – jelentette ki a Hír TV-nek Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

A bírót a nyomozás után előzetes letartóztatásba is vették, amire Magyarországon a rendszerváltás óta nem volt példa. Vádat emeltek egy másik bíró ellen is, de csak közokirat-hamisítás miatt. K. Gábor többször volt annak a bírói tanácsnak a tagja melyet N. Norbert vezetett, és ahol az előzetes letartoztatásokról döntöttek.

„A másik bíró vonatkozásában egyértelmű, hogy semmilyen kapcsolat nincs a korrupciós cselekményekkel. Az ügy vonatkozásában a vád az, hogy egy olyan tanácsülésről készült végzést írt alá, amelyet nem tartottak meg. Ezen a tanácsülésen döntött az egyik előzetes letartóztatás megszüntetéséről N. Norbert” – egészítette ki szavait Szanka.

K. Gábor a közokirat-hamisítás vádja ellenére jelenleg is dolgozik, mivel bírói tisztségéből nincs felfüggesztve. Erről majd csak a szolgálati bíróság dönthet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!