2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

A magyar korridor (Varsó 1944)

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Erdő Péter: Isten boldoggá akar tenni minden embert

  • Erdő Péter: Isten boldoggá akar tenni minden embert

Isten párbeszédre hív és boldoggá akar tenni minden embert – erről Erdő Péter beszélt a fővárosi Szent István-bazilikában szenteste. A bíboros arra is felhívta a figyelmet, hogy ne sajnáljuk az időt arra, hogy együtt töltsük az időt szeretteinkkel, mert ha arra figyelünk, hogyan szerezhetünk másnak örömet, mi is boldogabbak leszünk. Erdő Péter emlékeztetett, hogy Karácsonykor Isten nemcsak megmagyarázza a tervét az emberiséggel, hanem eljön közénk, és közösséget vállal.

„Gyöngék közt gyönge lesz, szegények közt szegény, elnyomottak közt eltiport és megalázott, szenvedő a szenvedőkkel, és közben erős Isten. Ezzel villámként hasítja szét az emberi gondolkodás látóhatárát. Bemutatja, hogy a gyöngeség összefér az erővel, mert a történelemnek és az emberi életnek célja van. Mert Isten arra hív minket, hogy túl az idő és a tér határain az ő szeretetében boldogok legyünk” – mondta a bíboros.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!