2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 03:00

Belföld

Erdő: Az örömhírt el kell vinni a kirekesztettekhez is

Erdő Péter bíboros szerint az Isten emberré válásának örömhírét karácsonykor el kell vinni a kirekesztettekhez is. Az esztergom-budapesti érsek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben tartott ünnepváró misét jó magaviseletű fogvatartottaknak.

Imakönyvvel a kezükben várták a misét a rabok a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az adventi programon jutalomként százan vehettek részt. „Én úgy érzem, hogy a családomhoz lelkileg egy kicsit közelebb tudok kerülni így is, mert azért távol vagyok tőlük, attól függetlenül, hogy Budapesten laknak, de azért csak távol vagyunk” – mondta az egyik elítélt.

A Venyige utcai börtönben mese- és versírással, ünnepi gyertyagyújtással, különböző vetélkedőkkel enyhítik karácsonykor a fogvatartottak magányát. „Ők maguk is készítenek kisebb ajándékokat hozzátartozóik, gyermekeik részére. Azt gondolom, hogy emiatt is fontos, hogy tartsák a kapcsolatot a családjukkal, ez egyfajta olyan feladat is, hogy az intézeten belül a fegyelmi helyzetük is javulhat. Hiszen hogyha ezzel foglalkoznak, akkor talán kevesebb idő jut arra, hogy az intézeten belül valamilyen fegyelmezetlenséget kövessenek el” – nyilatkozta Cséri Zoltán, az intézet parancsnoka.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek elmondta, hogy karácsonykor mindig ellátogat egy-egy börtönbe. „Az embernek ilyenkor el kell vinnie az örömhírt például a börtönök lakóinak, azoknak, akik súlyos betegek, akiket a szegénység, vagy a testi fogyatékosság tart vissza egyébként attól, hogy az életnek minden szépségével találkozzanak. Tehát a szabadító Istennek az örömét valamilyen módon közvetíteni kell az emberek felé. Nehéz dolog ez. Mindenkinek a személyes sorsában adódnak olyan pillanatok, amikor válaszolhat az isteni szóra” –  fogalmazott a bíboros, prímás.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben szenteste hagyományos karácsonyi menü, benne mákos és diós bejgli kerül az 1800 rab asztalára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!