2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Belföld

Erdő: Az örömhírt el kell vinni a kirekesztettekhez is

Erdő Péter bíboros szerint az Isten emberré válásának örömhírét karácsonykor el kell vinni a kirekesztettekhez is. Az esztergom-budapesti érsek a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben tartott ünnepváró misét jó magaviseletű fogvatartottaknak.

Imakönyvvel a kezükben várták a misét a rabok a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben. Az adventi programon jutalomként százan vehettek részt. „Én úgy érzem, hogy a családomhoz lelkileg egy kicsit közelebb tudok kerülni így is, mert azért távol vagyok tőlük, attól függetlenül, hogy Budapesten laknak, de azért csak távol vagyunk” – mondta az egyik elítélt.

A Venyige utcai börtönben mese- és versírással, ünnepi gyertyagyújtással, különböző vetélkedőkkel enyhítik karácsonykor a fogvatartottak magányát. „Ők maguk is készítenek kisebb ajándékokat hozzátartozóik, gyermekeik részére. Azt gondolom, hogy emiatt is fontos, hogy tartsák a kapcsolatot a családjukkal, ez egyfajta olyan feladat is, hogy az intézeten belül a fegyelmi helyzetük is javulhat. Hiszen hogyha ezzel foglalkoznak, akkor talán kevesebb idő jut arra, hogy az intézeten belül valamilyen fegyelmezetlenséget kövessenek el” – nyilatkozta Cséri Zoltán, az intézet parancsnoka.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek elmondta, hogy karácsonykor mindig ellátogat egy-egy börtönbe. „Az embernek ilyenkor el kell vinnie az örömhírt például a börtönök lakóinak, azoknak, akik súlyos betegek, akiket a szegénység, vagy a testi fogyatékosság tart vissza egyébként attól, hogy az életnek minden szépségével találkozzanak. Tehát a szabadító Istennek az örömét valamilyen módon közvetíteni kell az emberek felé. Nehéz dolog ez. Mindenkinek a személyes sorsában adódnak olyan pillanatok, amikor válaszolhat az isteni szóra” –  fogalmazott a bíboros, prímás.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben szenteste hagyományos karácsonyi menü, benne mákos és diós bejgli kerül az 1800 rab asztalára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!