2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

Engedély nélküli taxisokra csaptak le

Hír TV

2018. november 22., csütörtök 09:08, frissítve: csütörtök 11:38

Az ellenőrzött taxisok közül a felének nem volt rendben az engedélye a belvárosi bulinegyedben. A rendőrség az erzsébetvárosi, terézvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek környékén razziázott a múlt héten, két nap alatt összesen 54 taxist ellenőriztek.

Az akció során elfogtak egy körözött férfit és négy embert kábítószer-birtoklás gyanúja miatt. Egy férfit előállítottak, mert kivonta magát a rendőri intézkedés alól, két ember ellen közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult.

„A november 15-én és 17-én megtartott két ellenőrzés során kollégáim elfogtak egy körözött férfit, és négy személyt kábítószer-birtoklás miatt állítottak elő. Előállítottak továbbá egy férfit, aki a rendőri intézkedés alól kivonta magát. A rendőrök a társszervekkel együtt a két nap altt összesen 54 taxist ellenőrzitek, melyből 27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt és 26 járművezető ellen pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek” – közölte Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.