2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Energiahatékonyság: második szakaszban az eljárás

Az Európai Bizottság második szakaszába léptette Magyarországgal szemben azt a kötelezettségszegési eljárást, amelyet az energiahatékonysággal kapcsolatban indított. További hat országot figyelmeztettek.

Az indoklással ellátott véleményt még a múlt héten fogalmazták meg Brüsszelben, eszerint Magyarországnak és hat tagállamnak két hónapja van arra, hogy rendezze az épületenergetikával kapcsolatos hiányosságait. Az energiahatékonysági irányelv elvárása szerint a tagállamoknak a többi között energiahatékonysági előírásokat kell megfogalmazniuk az épületekre és jogszabályba kell foglalniuk, hogy a légkondicionáló és fűtőberendezéseket rendszeresen ellenőriztetni kell. Az uniós kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szemben tavaly szeptemberben indult meg. A magyar kormány szerint várhatóan még az idén elkészül a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia, amely a kérdést rendezni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Bűncselekmény lehet a Demokratikus Koalíció tagjainak adott kedvezmény – mutatott rá az Origónak a Századvég Intézet alkotmányjogásza. Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: ebből is látszik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!