2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

„Én nem alkoholizálok, én kábítószert fogyasztok”

Az elsőfokú ítéletet súlyosítva jogerősen 10 év fegyházbüntetést kapott az a budapesti férfi, akit kábítószer kereskedelem bűntette miatt állt a bíróság előtt. Társa egy év fogházbüntetést kapott.

  • „Én nem alkoholizálok, én kábítószert fogyasztok”

Az ügy elsőrendű vádlottja őrző-védő munkakörben dolgozott Siófokon. A városban álnéven bérelt lakást, melyben elfogásakor különösen jelentős mennyiségű, különböző fajtájú kábítószert találtak a rendőrök. Ekkor vették őrizetbe ismerősét, a másodrendű vádlottat is, akinél csekély mennyiségű anyagot és nagy összegű készpénzt foglaltak le.

A Kaposvári Törvényszék a 46 éves elsőrendű vádlottat, kábítószer kereskedelem bűntette miatt, mint többszörös különös visszaesőt, 9 év fegyházra ítélte. A másodrendű hat hónap fogházat kapott.

Az ügyészség a minősítés megváltoztatását és súlyosítást indítványozott. „Azt indítványozom, hogy a tisztelt ítélőtábla változtassa meg az elsőfokú döntést olyan módon, hogy az elsőrendű vádlott cselekményét az írtak szerint minősítse. Mindkét vádlott büntetését súlyosítsa” – fogalmazott Fekete Tünde, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze.

Az elsőrendű vádlott a fogyasztást elismerte, de azt tagadta, hogy árulta volna a szereket.

„Hogyha valami trauma, vagy sérelem ért, azonnal a kábítószer. Én nem alkoholizálok, én kábítószert fogyasztok. Mikor meghalt a feleségem, onnantól kezdve, hogyha valami bánat, vagy valami ért, mindig kábítószerbe menekültem, és több alkalommal is jártam elvonóra, mindenhova” – vallotta S. Adorján elsőrendű vádlott.

Az ítélőtábla helyt adott az ügyészségi indítványnak. Az elsőrendű vádlottal, mint többszörös visszaesővel szemben kiszabott szabadságvesztés tartamát 10 évre súlyosítja. Az indoklásban a bíró kiemelte: illetékességi területükön az utóbbi időben jelentősen elszaporodtak a hasonló bűncselekmények, szinte hetente tárgyalnak ilyen ügyeket.

„Mindez azt indokolja, hogy az ilyen jellegű bűncselekményt elkövetőkkel szemben a bíróságok határozottan lépjenek fel. Mindezek a körülmények azt indokolták, hogy az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés tartamát a másodfokú bíróság a kihirdetettek szerint tíz évre súlyosította” – közölte Makai Lajos.

A másodrendű vádlott esetében szintén súlyosítottak, ő egy év fogházbüntetést kapott. Emellett elrendelték egy korábbi, szintén kábítószer fogyasztás miatt kiszabott másfél éves felfüggesztett börtön végrehajtását is

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!