2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Emmi: Mintegy százötvenen dolgoztak a Nemzeti alaptanterven

Mintegy százötvenen dolgoztak a Nemzeti Alaptanterven (Nat) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel, hozzátéve: "ismét valótlan információkkal próbálják az ellenzéki médiumok félrevezetni az embereket".

  • Emmi: Mintegy százötvenen dolgoztak a Nemzeti alaptanterven

A tárca többször is tájékoztatott arról, hogy a Nat és a kerettantervek kidolgozásában mintegy százötven ember vett részt - írták. "Ennek megfelelően sohasem állítottuk, hogy kizárólag az Oktatási Hivatal által felkért 45 szakember írta" - fogalmaztak.

Hozzátették, hogy a Csépe Valéria akadémikus irányításával készült első munkaverzión mintegy száz szakértő dolgozott, ennek közzétételét követően a projektmunka azonban tovább folyt, és az átdolgozást 2019-ben - az Oktatási Hivatal (OH) megbízásából - azok a szakemberek végezték, akiknek a névsorát kikérte az ellenzék, amit "az akkor éppen aktuális állapot szerint" az OH ki is adott.

Az Emmi beszámolt arról is, hogy számos szakértő a megbízás lejárta után is részt vett az egyeztetésekben, a közös munkában.

Voltak, akik csak a Nat-on, mások csak a kerettanterveken dolgoztak. Nem véletlenül állította a minisztérium, hogy a módosított Nat és a kerettantervek elkészítésében "soha nem látott létszámban dolgoztak szakértők" - hangsúlyozta az Emmi a kommünikében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!