2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

EMMI: A kormány megbecsüli a szociális területen dolgozókat

A mai sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a szociális területen dolgozók bére nem 14 százalékkal, hanem több mint a duplájára nőtt az elmúlt 10 évben. 2010-hez képest a szociális átlagbér 137 ezer forintról 296 ezer forintra emelkedett a polgári kormányok alatt.

  • EMMI: A kormány megbecsüli a szociális területen dolgozókat

Az utóbbi időszakban, öt éven keresztül az anyagi megbecsülés jeleként folyamatosan többet kaptak kézhez a területen dolgozók. 2014. január 1-jével a kormány 12 milliárd forintos bérpótlékot vezetett be a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, 2015. július 1-jével pedig kiegészítő pótlékban részesültek a szakmai munkakörben, valamint a hosszú évek óta a szakmában dolgozók. A minimálbér és a garantált bérminimum 2017-es és 2018-as emelése mellett a magasabb iskolai végzettségűek és a régebben a pályán dolgozók fizetése tovább nőtt, erre újabb 9 milliárd forintot fordított a kormány. 2020. január 1-től pedig további 14 százalékkal több bért kapnak az ágazati összevont pótlékra jogosult kollégák. Az intézkedés 84.000 állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményben dolgozót érint, akiknek átlagosan 30 ezer forinttal nőtt idén a bruttó bérük.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!