2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

Elviselhetetlen bűz terjeng

Évtizedek óta szenvednek a trágya bűzétől Kerecsenden. A szagot a Heves megyei település határában épült gombaüzem komposztja árasztja, melyet nyáron a hőség és a szél felerősít. A hatóságok nem találtak szabályellenességet a cégnél, a vezető azonban zárt komposztálót ígért a lakosságnak.

Elviselhetetlen bűzről panaszkodnak a kerecsendi lakosok. Az üzem 23 éve működik a Heves megyei település határában. Itt keverik ki a gomba termesztéséhez szükséges táptalajt is, csirke- és lótrágyából.

Az üzem 600 méterre Kerecsend utolsó házától épült. Az önkormányzat kérésére már a kormányhivatal is vizsgálta, hogy okoznak-e légúti megbetegedéseket a levegőbe kerülő anyagok. Az üzem vezetője türelmet kér a lakosoktól: már építik a zárt komposztáló rendszert.


A beruházás 1,5 milliárd forintba kerül, az elnyert Széchenyi-terves pályázatnak köszönhetően legkésőbb 2014 márciusára el is készül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!