2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

Elutasítja a Jobbikot a MAZSIHISZ és az EMIH

A Fidesz legyőzése érdekében a Jobbik és a baloldali ellenzék együttműködését szorgalmazza a Mazsihisz - nyilatkozta a szervezet korábbi elnöke a Times of Israel című izraeli lapnak. A Mazsihisz tagadja, hogy támogatná a szövetséget és elzárkózik a Jobbiktól.

  • Elutasítja a Jobbikot a MAZSIHISZ és az EMIH

"Az elmúlt 3-4 évben a Mazsihisz kevésbé kritikus a Jobbikkal szemben" - a Times of Israel című lapnak nyilatkozta ezt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének korábbi elnöke. Feldmájer Péter ezt szégyenteljesnek nevezte.

"Bizonyos zsidó véleményvezérek, akiknek komoly befolyásuk van a közvéleményre, úgy találták ki, hogy annak érdekében, hogy a kormánnyal szemben fellépjenek, össze kell fogni a teljes ellenzéki spektrumnak, ehhez képest a Jobbikkal is valamilyen együttműködést kell kialakítani"

- nyilatkozta Feldmájer Péter.

A szervezet azonban tagadta a vádakat. Heisler András jelenlegi elnök a lapnak úgy nyilatkozott: Soha nem volt, nincs, és nem is lesz semmilyen kapcsolatuk a Jobbikkal.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rabbija úgy véli, akik antiszemitizmus elleni harcról beszélnek, és készek együttműködni a Jobbikkal, képmutatásról tesznek tanúbizonyságot. Glitzenstein Sámuel szerint a Fidesz nem jelent fenyegetést a zsidók számára. Úgy fogalmazott: "Zsidó perspektívából az Orbán-kormányok közel állnak az ideálishoz."

A cikkel kapcsolatban megkérdeztük a Jobbikot is. A párt alelnöke azt mondta: tiszteletben tartja mások véleményét, de ez nem befolyásolja a Jobbikot.

"Bár a Jobbikról alkotott külső politikai véleményeket én tiszteletben tartom, bennünket ez semmilyen szinten nem befolyásol, a Jobbik most is aktuális napi kérdésekre keresi a választ"

- mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A MAZSIHISZ azóta írásban reagált a izraeli lap tudósítójának. A szervezet kijelentette: semmilyen kapcsolatba nem kíván lépni a Jobbikkal. Majd hozzátette: konstruktív együttműködésre törekszik a mindenkori magyar kormánnyal.

A Times of Israel cikkében arra is kitér, hogy az EMIH és a MAZSIHISZ több támogatást is kapott a kormánytól, amelynek köszönhetően számos új zsinagógát és zsidó iskolát adtak át az elmúlt években.

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!