2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

ELTE-erőszak: a dékán el akarta tussolni az ügyet

Törvénysértő módon, pályázat nélkül ítéltek oda az ELTE négy karán ösztöndíjakat – ez derül ki a KEHI vizsgálatából. Közben a hangfelvétel szerint az ELTE bölcsészkarának dékánja ellenezte a gólyatábori erőszak miatt kirobbant botrány után a tényfeltárást.

A vizsgálat szerint a kari hallgatói önkormányzatok a kulturális- és sport ösztöndíjkeret terhére rendezvényeket is szerveztek, így csaknem négymillió forint mehetett el szabálytalanul. Emellett előfordult az is, hogy egy-egy millió forint hallgatói ösztöndíjat ítéltek meg a jogi kar két diákvezetőjének, amiből végül az ÁJK HÖK alapítványát támogatták. A Heti Válasz közben egy birtokába került hangfelvételre hivatkozva azt írja: az ELTE bölcsészkarának dékánja ellenezte a gólyatábori erőszak miatt kirobbant botrány után a tényfeltárást. A lap szerint a szenátus szeptember 22-i ülésén Dezső Tamás a diákvezetőket védte, és az események kivizsgálása ellen érvelt.

– Ez egy demokratikus testület döntéshozatali folyamata volt. Az ELTE álláspontja, ugye, utána már elég nyilvánvaló volt. Tehát hogy mi igenis következetesen és határozottan fellépünk ebben a dologban – fogalmazott Fábri György, az ELTE rektorhelyettese. Hozzátette: az, hogy menet közben eltérő hangsúlyok fogalmazódtak meg, az belefér.

Közben négy diákot is kitiltottak az ELTE jogi karáról. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!