2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Elsötétülnek a baloldali kerületek

A karácsonyi díszkivilágítással állnak bosszút az ellenzéki polgármesterek Karácsony Gergely felhívására. Az iparűzési adó csökkentése miatt tiltakoznak, ezért szenteste előtt lekapcsolják a karácsonyi fényeket. A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke nem érti az akciójukat. Szita Károly hangsúlyozta: válságos időkben adót kell csökkenteni.

  • Elsötétülnek a baloldali kerületek

A miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy a családokat és az őket foglalkoztató vállalkozásokat segítik a kormány legutóbbi gazdaságvédelmi intézkedései.

Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere már egy hónappal ezelőtt azzal fenyegetőzött, hogy lekapcsolja a közvilágítást a városában, ha elveszik az iparűzési adót.

Karácsony Gergely pedig vasárnap jelezte közösségi oldalán , hogy tiltakozásul december 23-án 19 órától lekapcsolják a díszkivilágítást. Az akcióhoz több ellenzéki városvezető csatlakozott.

Ez már nem egy diplomáciai kérdés, ez egy totális háború, ami az önkormányzatok ellen zajlik és ez már nem kivéreztetés, hanem gyilkosság.

Így indokolta Zugló szocialista polgármestere azt, hogy miért csatlakozott Karácsony Gergely kezdeményezéséhez.

Nem szidja a miniszterelnököt és a kormányt, de csatlakozik a tiltakozáshoz Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás is.

Az iparűzési adó ötven százalékos elvételéről pozitívan nyilatkozó Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, ellen több városvezető is hangosan tiltakozott.

Pécs polgármestere közösségi oldalán jelezte, elhatárolódnak nyilatkozatától. Péterffy Attila azt írta, a szövetségi tagdíjat sem fizeti be kilenc megyei jogú város.

A pécsi polgármester is ott volt, azon a miniszterelnöki egyeztetésen, amikor az iparűzési adóról tárgyaltak, ott mégsem hangoztatta, hogy tiltakozik ellene, így reagált a Megyei Jogú Városok szövetségének elnöke a támadásra. Szita Károly emlékeztetett,

válságos helyzetben adót kell csökkenteni.

Szita Károly hozzátette, megszorításokkal egy önkormányzat költségvetése rövid távon jól járhat, de az nem szolgálja az ott élők érdekét.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!