2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Élő közvetítések és stúdióbeszélgetések a háromnapos pápalátogatás alatt a HírTV műsorán

A HírTV-n péntektől vasárnapig több, mint 20 órán keresztül Ferenc pápa magyarországi apostoli útja lesz a téma, a katolikus egyházfő megérkezésétől egészen az elutazásáig. Minden olyan eseményen ott leszünk, amely sajtónyilvános.

  • Élő közvetítések és stúdióbeszélgetések a háromnapos pápalátogatás alatt a HírTV műsorán

Élő műsorfolyamunk pénteken reggel 8 órakor kezdődik.

A HírTV stúdiójába várjuk Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkárt, hiszen a pápalátogatás egy hivatalos állami látogatás is.

Exkluzív interjút sugárzunk majd Erdő Péter bíborossal és Semjén Zsolttal, a KDNP elnökével. Vendégünk lesz a Szent István-bazilika plébánosa, majd Csókay András professzor és Érszegi Márk Aurél teológus, a legnevesebb magyarországi Vatikán-szakértő.

Lesznek művészvendégeink is, Dolhai Attila, Keresztes Ildikó, Szikora Róbert és Gubik Anna.

Római tudósítónk ott lesz, amikor felszáll a pápa budapesti gépe, sőt lesz egy kollégánk Ferihegyen is, aki már a radaron fogja látni a Szentatyát szállítórepülőgépet, ahogy érkezik hazánk felé.

Természetesen stábunk ott lesz a péntek reggel 10 órakor Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is, amikor Ferenc pápa megérkezik.

Érkezése után a pápa államfői minőségében a Sándor-palotában először a köztársasági elnökkel, majd a miniszterelnökkel találkozik. Novák Katalin államfő korábban úgy nyilatkozott, hogy abban bízik a béke üzenetén keresztül a reményt hozza vissza Ferenc pápa.

Péntek délután 17 órakor az egyházfő a budapesti Szent István-bazilikában püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal találkozik.

A katolikus egyházfő pénteki programja: 

  • 10.00: Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Hivatalos fogadtatás (nem nyilvános esemény)
  • 11.00: Ünnepélyes fogadtatás a Sándor-palota előtti téren 
  • 11.30: Udvariassági látogatás a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában (nem nyilvános esemény)
  • 11:55: Találkozás a miniszterelnökkel a Kármelita Kolostorban (nem nyilvános esemény)
  • 12.20: Találkozás az állami hatóságok, társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Kármelita Kolostor épületében
  • 17.00: Szent István-bazilika. Találkozás a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal.

A katolikus egyházfő szombati programja:

  • 08.45: Magánlátogatás a Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban (nem nyilvános esemény)
  • 10.15: Árpád-házi Szent Erzsébet-templom. Találkozás szegényekkel és menekültekkel  Az eseményt a Rózsák terén felállított kivetítőkön korlátozott létszámban lehet majd követni. A térre a belépést biztonsági átvilágítás előzi meg. A közös ráhangolódás 9.00 órakor kezdődik.
  • 16.30: Papp László Budapest Sportaréna. Találkozás a fiatalokkal
  • 18.00: Apostoli Nunciatúra. Magántalálkozó a Jézus Társasága tagjaival (nem nyilvános esemény)

A katolikus egyházfő vasárnapi programja:

  • 09.30: Kossuth tér, Szentmise, Regina Caeli imádság

A háromnapos látogatás alatt ott leszünk az összes egyházi esemény helyszínén, így természetesen a pápai látogatás csúcspontjának számító vasárnap fél 10-kor kezdődő Kossuth téri szentmisén is.

A háromnapos tematikus műsorfolyamunk Ferenc pápa vasárnapi elutazásával zárul. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!