2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Élő állat helyett plüssfigura

Hír TV

2019. december 22., vasárnap 09:37

Állatstopot kérnek az állatvédők karácsonyra. Mivel az ajándékba kapott állatok az ünnepek után sok esetben terhet jelentenek a családoknak, és így a megunt házi kedvencek gyakran az utcán végzik.

Az ünnepek után sajnos gyakran előfordul, hogy a díszhalakat élve húzzák le a WC-n, a kutyákat, macskákat pedig egyszerűen szabadon engedik az utcán vagy az erdő szélén. Sok ajándékba kapott állat a rossz tartás miatt pusztul el. A karácsony előtti vásárlási lázban ugyanis sokan elfelejtik, hogy a házi kedvencek tartásához megfelelő hely, tartásukhoz pedig pénz és sok szabadidő kell.

Több tucat feleslegessé vált állatot hoznak be minden január elején a Misina Természet és Állatvédő Egyesülethez. 

Nagyon sokan nem is gondolják át, hogy milyen feltételeket kell biztosítani az állat számára. Másrészt azt sem gondolják át, hogy a karácsonyi szünetben, a téli szünetben egy kicsit könnyebb a helyzet, mindenki többet van otthon. Viszont az állat ugyanúgy igényli tovább a törődést. Tehát azt is át kell gondolni, van-e elég időm arra az állatra, majd azokban az időszakokban, amikor jönnek a mindennapi munkafeladatok. Amikor, el kell menni, dolgozni, amikor a gyermek iskolába, óvodába van

 - mondta Farkas Tamás, a Misina Természet-és állatvédő egyesület elnöke.

Az állatvédők azt javasolják, élő állat helyett pluss figurákat, játékot ajándékozzanak karácsonyra.

Hír TV