2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Élő állat helyett plüssfigura

Állatstopot kérnek az állatvédők karácsonyra. Mivel az ajándékba kapott állatok az ünnepek után sok esetben terhet jelentenek a családoknak, és így a megunt házi kedvencek gyakran az utcán végzik.

  • Élő állat helyett plüssfigura

Az ünnepek után sajnos gyakran előfordul, hogy a díszhalakat élve húzzák le a WC-n, a kutyákat, macskákat pedig egyszerűen szabadon engedik az utcán vagy az erdő szélén. Sok ajándékba kapott állat a rossz tartás miatt pusztul el. A karácsony előtti vásárlási lázban ugyanis sokan elfelejtik, hogy a házi kedvencek tartásához megfelelő hely, tartásukhoz pedig pénz és sok szabadidő kell.

Több tucat feleslegessé vált állatot hoznak be minden január elején a Misina Természet és Állatvédő Egyesülethez. 

Nagyon sokan nem is gondolják át, hogy milyen feltételeket kell biztosítani az állat számára. Másrészt azt sem gondolják át, hogy a karácsonyi szünetben, a téli szünetben egy kicsit könnyebb a helyzet, mindenki többet van otthon. Viszont az állat ugyanúgy igényli tovább a törődést. Tehát azt is át kell gondolni, van-e elég időm arra az állatra, majd azokban az időszakokban, amikor jönnek a mindennapi munkafeladatok. Amikor, el kell menni, dolgozni, amikor a gyermek iskolába, óvodába van

 - mondta Farkas Tamás, a Misina Természet-és állatvédő egyesület elnöke.

Az állatvédők azt javasolják, élő állat helyett pluss figurákat, játékot ajándékozzanak karácsonyra.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!